"Otobüslerde maske ve mesafeye dikkat edelim"

490
Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen aşure etkinliği, bu yılda gerçekleşti. Etkinliğe şoför ve vatandaşların yanı sıra, ilçe ve belde esnaf odası başkanları da katılım gösterdi. Etkinliğe katılanlara teşekkür eden Başkan Demir açıklamasında; "Bu etkinliği her yıl esnafımızın katılımı ile hayır olsun diye aşure dağıtıyoruz. Gece gündüz şoförlerimiz ne zaman bir sorunları sıkıntıları varsa yanın da oluyoruz. Hangi hat çalışıyorsa kendi otobüsünü kullanan şoför gelen yolcuları maske, mesafe konusunda uyarıyor. Çanakkale için de her yere bütün köylere ulaşım sağlanıyor. Çanakkale ulaşımda il olarak hiçbir sıkıntı yok. Bizim şoför esnafı olarak bizim şoförler maskeye dikkat etsinler maske taktırmada müşterilere sıkıntı yaşıyoruz genelde. Yolda emniyet güçleri durduruyor sorun oluyor. Maske tak dese şoför müşteriye aralarında iyi bir iletişim olmuyor. Özellikle müşterilerden maskelerini takmalarını istiyoruz. Bakkal Bayileri Odaları Başkanı Engin Kandemir, Biga esnaf Odası Başkanı İbrahim Mutur, Biga Kahveciler Odası Başkanı İlhan başkan, Lapseki Şoförler Odası Başkanı İbrahim Ergin, Umurbey Esnaf Odası Başkanı Halil bey, Biga Şoförler Odası Başkanı, Ayvacık Şoförler Odası Başkanı Mehmet Solak, Ayvacık Esnaf Odası Başkanı Hasan Fehmi Arıkan, Marangozlar Odası Başkanımız Bayram Bey, Halk Otobüsleri Başkanı Hasan Ateş, Terziler Odası Başkanımız Mehmet Yılmaz katılan başkanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi. 
"Hayırlı olsun demeye geldik"
Çan Şoförler Odası başkanı Cemali Ergin; "Bugün hayırlı olsun demeye geldik, sağ olsun il başkanımız olarak bizleri davet etti biz de geldik. Her sene yapıyordu geçen yıl yapamadı pandemiden dolayı. Kendisine teşekkür ediyoruz. 
"Başkan gibi başkan" 
Akçapınar otobüs şoförü Mehmet Şen; "Ekmek paramı nereden kazanırsam oradayım ama şu anlık 28 No`lu otobüsteyim. Çanakkale halkından isteğim sosyal mesafeye uyalım maskemizi takalım. Oda başkanımıza teşekkür ediyoruz. Başkan gibi başkan. Çok memnunum devamını nasip etsin Allah. 
"Her yıl bu tür etkinlikleri yapmaya özen gösteriyoruz."
Tevfikiye Truva kooperatif başkanı aynı zamanda şoför olarak da iş yapan Ahmet Akgün; "Biz müşterilerimizden memnunuz, kurallara uyuluyor, maskesi olmayanlara maske dağıtıyoruz. Daha çok turist ağırlıklı çalışıyoruz. Truva ören yerinde çalışıyoruz. Ben ayrıca yönetim kurulundayım her sene elimizden geldiği kadar yaptığımız ufak bir hayır. Trafik haftasında yaptığımız yılın şoförünü seçtiğimiz etkinlik var, kırmızı düdük etkinliklerimiz var yaya üstünlüğü üzerine bu tür etkinlikleri şoförler odası olarak her yıl yapmaya özen gösteriyoruz" dedi. (Gülperi Çalışkan)
Paylaş