havadurum

Osnabrück Şenliği’ne, Çanakkale damgasını vuracak

Çanakkale Belediyesi’nin kardeş kenti olan Osnabrück’te 40. Mayıs Haftası Şenlikleri başladı.

414
Osnabrück Mayıs Haftası Şenlikleri resmi açılışı gerçekleştirildi. 20 Mayıs 2012 tarihine kadar devam edecek olan şenlik kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da ziyaretçiler kent merkezindeki birçok farklı etkinliğe katılma fırsatı bulacak.
 
Geçtiğimiz yıl yaklaşık 600 bin kişinin katıldığı Mayıs Haftası Şenlikleri, Avrupa’nın en büyük açık hava festivallerinden biri sayılıyor. Osnabrück çevresinden, hatta yakın ülkelerden birçok kişi, konserleri, etkinlikleri ve lezzetli yiyecekleri tatmak için Osnabrück’e akın ediyor.
 
Geleneksel olarak kutlanan Çanakkale Günü’nün ise 17 Mayıs 2012 tarihinde gerçekleştirileceği öğrenilirken, bu güne kadar yapılan Mayıs Haftası etkinliklerden farklı olarak bu yıl ilk kez Çanakkale’den Sarpedon grubu sahne alacak. Çanakkale Günü’nde ayrıca “Grup Akasya” org ve kanun eşliğinde, Ekrem Arın ise bağlamasıyla Türk müziğini tanıtacak. “Verahzad und Desert Roses” dans grubu ise dans şovlarıyla etkinliğe renk katacak. Almanya’daki yeteneksiz sizsiniz yarışmasında sesiyle, performansıyla izleyenleri büyüleyen 13 yaşındaki Cihan Karaca da bu kapsamda sahne alacak. Ayrıca Türk mutfağından lezzetlerin de tadılacağı program kapsamında gözleme ve ayran satışı da yapılacak ve Çanakkale hakkında tanıtıcı broşürler de dağıtılacak.
Paylaş