Örneğin üniversitemiz ses çıkartmıyor

Kazdağları`nda faaliyetlerini sürdürerek doğaya zarar veren altın tekellerinin yanı sıra termik santrallere de karşı bazı kurum ve kuruluşların sessiz kalması tepkilere neden oluyor.

Çevreye zarar verenlere karşı seslerini çıkartmayan kurum ve kuruluşları, söyleşiye katılanlara verdiği örneklerle deklare eden ÇOMÜ Öğretim görevlisi Doç. Dr. Ekrem Tufan; ?Çevreye sahip çıkmazsak, turizme ve kentimize de sahip çıkmamızda mümkün olmayacaktır? dedi.

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen söyleşide, kentin gündeminde yer alan altın arama çalışmaları ile termik santral konusuna değinen Tufan; doğaya zarar veren altın arama çalışmaları ile termik santrallere karşı başta üniversite olmak üzere turizmciler ile seyahat acentelerinin resmi olarak ses çıkartmadığını belirterek; ?Bizler eğer bilimle uğraşıyorsak doğruları hiç bir etki altında kalmadan dürüst ve namuslu bir şekilde ifade etmek zorundayız? dedi.

1024
Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen söyleşide, kentin gündeminde yer alan altın arama çalışmaları ile termik santral konusuna değinen Doç. Dr. Ekrem Tufan; doğaya zarar veren altın arama çalışmaları ile termik santrallere karşı başta üniversite olmak üzere turizmciler ile seyahat acentelerinin resmi olarak ses çıkartmadığını belirterek; ?Bizler eğer bilimle uğraşıyorsak doğruları hiç bir etki altında kalmadan dürüst ve namuslu bir şekilde ifade etmek zorundayız? dedi. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen `Şarap Müzeciliği ve Portekiz`den Bir Örnek` konulu söyleşide konuşan Ekrem Tufan, Kazdağları bölgesindeki altın arama çalışmalarına sessiz kalındığına dikkat çekti.
 
 
?Sesini yükseltmesi gereken kurumlardan ses alamıyoruz?
Kent Müzesi ve Arşivi`nde gerçekleştirilen söyleşi öncesi bir konuşma yapan ÇOMÜ`lü öğretim görevlisi Doç. Dr. Ekrem Tufan, turizm kentinde devam eden altın arama çalışmalarının yanı sıra termik santrallerin de turizme zarar vereciğini söyledi. Ancak ses yükseltmesi gereken kurumların bu konuda sesini çıkartmadığını ifade eden Tufan; ?Turizm Haftası`ndayız. Turizm denince işin içerisine iki temel öğe giriyor. Çevre ve aynı zamanda kültür. Son günlerde memleketimizde ciddi bir çevresel faaliyetler var. Çok sayıda yabancı firmanın altın aradığını ve çok sayıda firmanın da termik santral kurmak üzere Çanakkale bölgesinde faaliyet gösterdiğini biliyoruz. Hal böyle olunca, bir süre sonra çevrenin yok edilmesi, turizme de çok ciddi zarar yapacağı ortadadır. Ancak bu konuda her ne kadar ses yükseltilse de, bazı sesini yükseltmesi gereken kurumlardan ses alamıyoruz. Örneğin; otelcilerimiz, seyahat acentelerimiz maalesef henüz resmi olarak bu iş bize zarar verecek demediler? dedi.
?Örneğin üniversitemiz ses çıkartmıyor?
Konuşmasının devamında doğaya zarar veren etkenlere karşı resmi olarak seslerini çıkartmayan kurumları örnekler vererek katılımcılara açıklayan Tufan; ?Örneğin üniversitemiz ses çıkartmıyor. Benimde çalıştığım Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu ses çıkartmıyor. Bizler eğer bilimle uğraşıyorsak doğruları hiç bir etki altında kalmadan dürüst ve namuslu bir şekilde ifade etmek zorundayız. Bu konuşmayı da maalesef bu dönemde yapmak zorundayım? diye konuştu.
 
 
?Her şey doğaya ve çevreye sahip çıkmakla başlar?
Misyonunda turizm olan Çanakkale`ye ve Kazdağları`na sahip çıkılması gerektiğinin altını çizen Tufan; ?Çevreye sahip çıkmazsak, turizme ve kentimize de sahip çıkmamızda mümkün olmayacaktır. Ve biz sadece kapalı kapılar ardında bu tip toplantılar yaparak kendi kendimizi tatmin etmekten öteye gidemeyiz. Eğer gerçekten biz turizm ve kültür kenti olacaksak, önce her şey doğaya ve çevreye sahip çıkmakla başlar? şeklinde konuştu.
`Şarapları altın kadehte mi içeceğiz`
Yapılan açılış konuşmasının ardından söyleşiye katılan bir katılımcının `Şarapları altın kadehte mi içeceğiz` diyerek altın arama çalışmalarına sitem etmesi ise dikkat çekti. Daha sonra söyleşiye geçildi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Bölümü öğrencisi Gizem Kocabaş, `Çanakkale`de Şarap Turizmi için ürün geliştirme: Şarap Müzesi, Portekiz Örneği` konusunda katılımcıları bilgilendirdi.
Paylaş