havadurum

Orman yangını 18 saatte kontrol altına alındı

332
Kazdağları`nda bulunan, Bayramiç`e bağlı Toluklar, Külcüler ile Çırpılar köyleri mevkiinde dün 15:00 sıralarında başlayan yangın, sabah erken saatlerde kontrol altına alındı. Tarım arazisinden başladığı öne sürülen yangın şiddetli lodosun etkiyle ormanlık alana sıçradı. Çıkan yangında 100 hektarlık bir alanın etkilendiği açıklandı. 
"Tesellimiz, köylere ve meyve bahçelerine sirayet etmemiş olması" 
Yangını yerinde takip eden Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, yangının konum olarak tehlikeli bir noktadan başladığını ifade etti. Rüzgarın söndürme çalışmalarını olumsuz etkilediğini ifade eden Uygun, "Yangının çıktığı bölge hem dört köyün ortası hem de meyve bahçelerinin yoğun olduğu bir alan. Burası hem Kazdağları`nın en önemli ormanlık alanlarından olarak hem de tarımsal üretim açısından ekonomik olarak da değerli ve önemli bir alan. Rüzgarın etkisiyle yangının kontrol altına alınması uzun sürdü. Tabi en önemli tesellimiz, köylere, soğuk hava depolarına ya da meyve bahçelerine sirayet etmemiş olması" dedi. 
Yaklaşık 18 saat sonra kontrol altına alınırken
Orman Genel Müdürlüğü sabah saatlerinde Bursa, Çanakkale ve Bilecik`te çıkan orman yangınları ile ilgili sosyal medya hesabından bilgi notu paylaştı. Yangınların kontrol altına alındığı ifade edilen açıklamada "Soğutma çalışmalarımız devam ediyor" denildi. Yangına, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü`ne bağlı çevre ilçelerdeki orman işletme müdürlükleri ile belediyelere ait araçlar ile 300 orman işçisi müdahale etti. Yangın yaklaşık 18 saat sonra kontrol altına alınırken, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş da çalışmaları yakından takip etti.
(Seçkin Sağlam)
Paylaş