Orman Bölge`de `Sıcak` gelişme!

Orman İşletme Müdürlüğü`nde geçtiğimiz ay yapılan `gizli` toplantının meyveleri alınmaya başlandı! İddiaya göre Balıkesir ve Çanakkale`de bulunan iki ayrı merkezin mobilya tefrişatı AKP`ye yakınlığı ile bilinen bir şirkete verildi.

965
Çanakkale`de Dardanos Mevkii`nde bulunan ve yaklaşık 2 milyon liraya mal olan Yangın Harekat Merkezi`nin 200 bin liralık iç tefrişatının 8 aydır yapılamadığını daha önce dile getirmiştik. Yayınlarımızın ardından Temmuz ayı içinde Çanakkale`de gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu toplantısının ardından AKP Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü ile İl yönetim kurulu üyelerinden Ahmet Çiçek`in katıldığı Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın ile `gizli` bir toplantı yapıldığı ileri sürülmüştü. Şimdi ise bu toplantının meyvelerinin toplanmaya başlandığı iddia ediliyor. 2 milyon liraya mal olduğu ancak neredeyse bir yıl boyunca herhangi bir yatırım yapılmadan beklenen ve yangın sezonunda hiç kullanılmayan Yangın Harekat Merkezi`nin iç tefrişatı için yoğun çalışma(!) başladı.
 
Piyango kimlere çıkıyor!
Çanakkale Orman İşletme Müdürlüğü`nde Orman İşletme Müdürü`nün dahil edilmediği, ancak AKP Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü, İl yönetim kurulu üyelerinden Ahmet Çiçek ve Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın`ın katıldıkları ile sürülen toplantının ardından çalışmalar da hız kazanmış. Hem Çanakkale hem de Balıkesir`de bulunan 2 Yangın Harekat Merkezi`nin iç tefrişatı için mal alımlarının yapıldığı ileri sürüldü. Doğrudan temin ya da Devlet Malzeme Ofisi aracılığı ile ihalesiz olarak yapılan alımlarda piyangonun kimlere çıktığı merak ediliyor.
 
Mobilya tefrişi tamammış!
Hem Çanakkale`de Dardanos Yangın Harekat Merkezi`nde hem de Balıkesir`de bulunan diğer merkezde mobilya tefrişatının yapıldığı ileri sürüldü. Çanakkale`de Barbaros Mahallesi`nde bulunan ve AKP Milletvekili Mehmet Daniş`e yakınlığı ile bilinen esnafa verildiği ileri sürüldü. İhalesiz olarak yapıldığı iddia edilen mal alımında Temmuz ayında yapılan `gizli` toplantının etkili olduğu dile getiriliyor.
Paylaş