Önseçim eylemi kabul görmedi!

CHP`de genel merkez tarafından çalışmaları başarılı bulunan mevcut Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile “Yola devam” kararı üzerine dün sosyal medyada örgütlenerek, “önseçim eylemi” yapılacağı yönündeki girişimin ertelendiği öğrenildi. CHP`li üyelerin eylem saatinde eyleme katılmadıkları görülürken Başkan Gökhan, “Bu tarz doğru bir tarz değildir. Sorunların çözüm yeri sokak değil, partidir” uyarısında bulundu.

968
Cumhuriyet Halk Partisi`nde bugüne kadar yürüttüğü çalışmaları ve hizmetleri hem kamuoyu araştırmalarında hem de parti içi denetimlerde başarılı olarak değerlendirilen mevcut Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın tekrar aday gösterilmesi üzerine ortaya atılan “eylem” organizasyonunun ertelendiği öğrenildi. Dün saat 14`te parti il binasının önünde yapılacağı ifade edilen eylem, kendilerine “Demokrasi sevdalıları” diyen bir grup tarafından sosyal medya üzerinde örgütlendi. Eylem saatinden 5 dakika sonra eylemin İsmet İnönü`nün vefat yıldönümü nedeni ile ertelendiği açıklandı. “CHP’de demokrasi için ön seçim diyenler” imzası ile yapılan açıklamada eylemin ne zamana ertelendiği ile ilgili bilgi verilmedi.
 
Başkan Gökhan da oradaydı
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, eylem saati olan saat 14`te parti il binasının bulunduğu Tarla Sokak`a geldiği görüldü. “Ben de ön seçim taraftarıydım. Bunu her seferinde bizzat dile getirdim” diyen Başkan Gökhan, “Ancak bunlar doğru işler değil. Parti üyesi genel merkez kararına saygı duymak zorunda. Eğer itiraz ediyorlarsa yaparlar örgüt toplantısı, danışma kurulu toplantısı orada ne diyeceklerse derler. Öyle sokakta eylem yapmakla olmaz, bundan Cumhuriyet Halk Partisi zarar görür. Biz ne dedik, şimdi kavganın sırası değil. Şimdi CHP bayrağı altında, tüm gücümüzü, enerjimizi seçimlere aktarmak ve seçimlerde Çanakkale Belediyesi`ni almak da değil sadece, Çanakkale genelinde birinci parti olmaktır. İl Genel Meclisi`nde en çok üyeye sahip parti olmalıyız. Bunun için mücadele etmeliyiz. Bunun dışındaki tüm çalışmalar, hem enerjiyi boşuna harcamaktan hem de CHP`ye zarar vermekten öteye geçmez” ifadelerini kullandı.
Paylaş