havadurum

Onların da hayatları tehlikede

Çanakkale’de yıllar önce kurulan Hayvan Barınağı uzun yıllardır taşkın bölgesi olan alanda faaliyet gösteriyor. Daha şimdiden dolan Atikhisar barajının ve günlerdir süren yağmurun bu bölge için tehlike yarattığı da ortada. İşte bu konuda Çanakkale Çevre ve Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Meliha Danacı çay yatağındaki hayvan barınağının koşullarının olumsuz olduğunu belirterek barınağın taşınması için yetkilileri göreve çağırdı.

497
Çevre ve Orman Bakanlığı’nın tüm valiliklere gönderdiği barınak kriterleri içinde sahipsiz hayvanlar için barınak ve yer seçimi ve barınak yapımında rüzgara ters, akarsu, göl, dere yatağına en az 500 metre uzaklıkta olması gibi ana maddelere uygun olmayan Çanakkale’deki hayvan barınağının bir an önce taşınması gerektiğini belirten Çanakkale Çevre ve Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Meliha Danacı yetkilileri göreve çağırdı.
 
Belediye Meclisi Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Dr. Celal Karakaş’a şikayetlerini ilettiklerini ve konuyu gündeme getirdiklerini belirterek, Karakaş’ın da konuyu meclise taşıdığını ve adım atılmasını beklediklerini kaydetti. Danacı idari birimlerle, hayvan giriş yerlerinin aynı yerde olduğunu belirterek, bilhassa bu mevsimde soğuk havalarda kuzeye bakan hayvanların üşüdüğünü söyledi..
 
 
Çevre ve Orman Bakanlığı’nın tüm valiliklere gönderdiği barınak kriterleri içinde sahipsiz hayvanlar için barınak ve yer seçimi ve barınak yapımında rüzgara ters, akarsu, göl, dere yatağına en az 500 metre uzaklıkta olması gibi ana maddelere uygun olmayan Çanakkale’deki hayvan barınağının bir an önce taşınması gerektiğini belirten Çanakkale Çevre ve Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Meliha Danacı yetkilileri göreve çağırdı. Çanakkale Çevre ve Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Meliha Danacı çay kenarında yer alan hayvan barınağında hayvanların sel gibi koşullar nedeniyle riske maruz kaldığını, mevcut barınakta koşulların kötü olduğunu ve hayvanların kış günlerinde soğukta durduğunu belirterek barınağın taşınması gerektiğini söyledi.
 
Çanakkale Çevre ve Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Meliha Danacı hayvan barınağının daha modern ve hayvanların rahat edebileceği bir ortama taşınması gerektiğine işaret ederek, dernek olarak Belediye Meclisi Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Dr. Celal Karakaş’a şikayetlerini ilettiklerini ve konuyu gündeme getirdiklerini belirterek, Karakaş’ın da konuyu meclise taşıdığını ve adım atılmasını beklediklerini kaydetti. Danacı idari birimlerle, hayvan giriş yerlerinin aynı yerde olduğunu belirterek, bilhassa bu mevsimde soğuk havalarda kuzeye bakan hayvanların üşüdüğünü söyledi. Danacı barınağı ziyaret ettiğinde hayvanları ısıtacak bir ısıtıcıya rastlamadığını belirterek, soğukta hayvanların üşüdüğünü söyledi. Çanakkale’deki hayvan barınağının konum olarak yanlış yerde olduğunu ve çay boyundaki tehlikeler yanında hayvanların kuzeye bakan bir yerde bulunduğunu ve soğuğa maruz kaldığını belirten Danacı, barınağın daha rahat ve modern koşullara ulaştırılması gerektiğini kaydetti.
Paylaş