Öngen: Sektöre mahalle baskısı yavaş yavaş geliyor...

Çanakkaleli turizmci Mehmet Öngen, turizm sezonu ile ilgili çok çarpıcı tespitte bulundu. Turizmde önemli daralma olduğunu ifade eden Öngen; “Sektöre mahalle baskısı yavaş yavaş geliyor” sözleri ile bir gerçeği ortaya koydu.

661
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Turizmci Mehmet Öngen, turizm sektörünün kötü bir sezon geçirdiğini bildirdi. Yaz sezonunda ciddi anlamda daralma olduğunu ifade eden Öngen; “Turizmde 13. Yılımda böyle bir daralmaya ilk kez tanık oluyorum. Bunun iki nedeni olabilir birincisi insanların harcama yapmaması ile cari açığın düşürülmesi amaçlanabilir. Ya da mahalle baskısının ayak sesleri yavaş yavaş geliyor demektir. Biz bunu bakana iletelim. Her şey güllük gülistanlık değil” dedi.
 
Öngen ayrıca halkın Ramazan aylarında denize, tatile gitmekten kaçındığını bunda da en önemli etkenin çevre olduğunu insanların bir yakınından veya komşusundan çekindiğini vurguladı. Öngen, “Diyanet İşleri Başkanı ya da başka bir yetkili Ramazan ayında tatil yapılabilir ya da denize girilebilir şeklinde halkı bilgilendiren bir açıklama yaparsa turizmciler olarak rahat bir nefes almış oluruz” şeklinde konuştu.
Paylaş