havadurum

Önemli karara imza attılar

Eceabat ile Gelibolu ilçesi köylerinin su ihtiyacını karşılayacak olan Çokal Barajı İçmesuyu İsale Hattı Projesi için olağanüstü toplanan İl Genel Meclisi önemli bir karara imza attı. İmza altına alınan Çokal Barajı İçmesuyu İsale Hattı Projesi sayesinde Eceabat ve Gelibolu ilçesinin yanı sıra civar köylerinde su ihtiyacı karşılanmış olacak.

894
İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin önderliğindeki meclis üyeleri, Çanakkale-Gelibolu Çokal Barajı İçmesuyu İsale Hattı Proje Yapımı işi 4. kısım (Eceabat) hattı inşaatı kapsamına dahil edilecek köylerin bildirilmesi ve geri ödeme koşullarına ilişkin protokol düzenlenmesi ile ilgili raporu görüşmek için olağanüstü toplandı. Söz konusu protokolün düzenlenmesiyle birlikte Çokal Barajı İçmesuyu İsale Hattı Projesi sayesinde Gelibolu ilçesi ve civar köylerin su ihtiyacı karşılanmış olacak. Yoklama ile başlayan olağanüstü toplantıda gündemin tek konusu olan ve Plan, Bütçe ve Karma Komisyonu tarafından incelenen Çokal Barajı İçmesuyu İsale Hattı Projesi ile ilgili rapor oy birliğiyle kabul edildi.
 
Tekin; “Su sorunu kalmayacak”
İl Genel Meclisi`nin önemli bir karara imza atacağını ifade eden İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin; “Meclisimiz önemli bir karar almış olacak. Bütün ilçelerimizde suların çeşitli problemleri var. Köylerin gelişmesinden ve hayvancılığın gelişmesinden dolayı su ihtiyacı oluyor. Buradaki barajdan su alınacağı için köylerin içme ve kullanma suyu sorunu çözümlenmiş oluyor. Sadece köylerimiz değil Gelibolu Yarımadası`nın tamamının su sorunu sona ermiş oluyor. Orman ve Su İşleri Bakanımız, bu müjdeyi Çanakkale`de vermişti. Eceabat ve Gelibolu`daki köylerimiz gerçekten çok şanslı. Hayırlı olsun diyorum” dedi.
 
Komisyon raporu
`Çanakkale-Gelibolu (Çokal Barajı) İçmesuyu İsale Hattı Projesi Yapımı işi 4. kısım (Eceabat) hattı inşaatı kapsamına dahil edilecek köylerin bildirilmesi ve geri ödeme koşullarına ilişkin protokol düzenlenmesi” ile ilgili konu Plan, Bütçe ve Karma Komisyonu tarafından incelendi. Yapılan inceleme ve değerlendirme sonucunda, ilgili komisyon şu kararı aldı: “Çanakkale-Gelibolu Çokal Barajı İçme Suyu İsale Hattı Proje yapımı işi 4. kısım hattı inşaatı kapsamına Eceabat ve Gelibolu ilçelerinin tüm köylerinin dahil edilebilmesi için tesislerin kullanma ve geri ödeme şartlarına ilişkin olarak DSİ 11. Bölge Müdürlüğü ile Çanakkale İl Özel İdaresi arasında protokol düzenlenmesine ve bununla ilgili olarak idareye yetki verilmesine ve komisyonumuzca hazırlanan iş bu raporun İl Genel Meclisi`nin takdirine sunulmasına karar verildi.”
Paylaş