havadurum

Önder’den sahte seçmen uyarısı...

CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, 30 Mart tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesi, seçmenlere yönelik bazı uyarılarda bulundu...

845
Parti binasında basın açıklaması yapan CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, seçim listelerinin aksıya çıktığı günlerde vatandaşlara yerel seçimlerle ilgili teknik bilgiler verdi. Yerel seçimlerde oy kullanacak seçmenlerin isimlerinin bulunduğu listelerin 10 Ocak tarihinde askıya çıktığını belirten Başkan Önder, listelerde ismi olmayan ve adres bilgilerinde eksik ya da yanlış olan seçmenlerin ilgili yerlere başvurması gerektiğini söyledi. Başkan Önder, ayrıca sahte seçmenlerle ilgili de şüphesi olan vatandaşların yetkililerle irtibata geçmesini istedi.
 
“Rakibimiz asla ve asla yoktur”
CHP Merkez İlçe Örgütü olarak Çanakkale`de seçim kaygısı yaşamadıklarına dikkat çeken Başkan Önder; “Yerel seçim sürecine girdik. Dolayısıyla Yüksek Seçim Kurulu`nun da seçmen listelerini askıya çıkarmasından dolayı örgütümüze düşen bir takım görevler var. Bu görevleri kamuoyuna bildirmek için basın açıklaması yapmayı uygun gördük. Ülkemizin içinde bulunduğu bu kritik ve zor durumlardan kurtulması gerekiyor. İşçi, memur ve emekli zor durumda. İnsanımızı zor durumdan kurtaracak olan yegane parti Cumhuriyet Halk Partisi`dir. Cumhuriyet Halk Partisi zaten Çanakkale`de iktidar bir partidir. Rakibimiz asla ve asla yoktur. Bunu her zaman söylemişimdir. Birlik ve beraberlik içerisinde seçim çalışmalarına başladık. CHP Merkez İlçe olarak sandık sorumlularından tutun, sandık çevresi sorumluların eğitimlerini bile tamamlamak üzereyiz. Bu saydığım unsurlar seçimin sonucuna etki edecek. CHP Merkez İlçe olarak gelecek dönemle ilgili Çanakkale`de seçim ne olur kaygısı asla ve asla taşımıyoruz” dedi.
 
“Sahte seçmen var ise yetkililere bildirin”
Seçimlerle ilgili dikkat çekici konularda seçmenleri uyaran Başkan Önder; hem partililerin hem de vatandaşların askıya çıkan seçmen listelerini kontrol etmesi gerektiğini söyledi. Başkan Önder; “10 Ocak tarihinde askıya çıkan seçmen listeleri 22 Ocak 2014 saat 17.00`ye kadar askıda kalacaktır. Hem partililerimize hem de Çanakkale halkına seçmen listelerini kontrol etmelerini istiyoruz. Listede isimlerinin olup olmadığını kontrol etsinler. Ayrıca kaydı olup olmadıklarına bakmalarını istediğimiz vatandaşlarımızın, sahte seçmen var ise de bu konuda bize yardımcı olmaları gerekiyor” diye konuştu.
 
Listelere kimler itiraz edebilecek?
Askıya çıkan listelerle ilgili detaylı bilgiler veren Başkan Önder; “Adı geçen ama listede ismi olmayan seçmenler ve siyasi partiler askıya çıkan listelere itiraz edebiliyorlar. Seçmen niteliği taşıyan vatandaşlar ise ancak kendileriyle ilgili konularda itiraz edebiliyorlar. Seçmenlerin yapacakları itirazlarda da kimliklerini ibra etme zorunluluğu var. Bu itirazlarda T.C. Kimlik numarası taşıyan nüfus cüzdanıyla ve nüfus cüzdanı yerine geçen belgelerden birisiyle itiraz edebiliyorlar” dedi.
 
“CHP örgütleri yardımcı olacaktır”
Önder şu şekilde konuştu: “Kişinin listede olması gerektiği halde adının bulunmaması, adreste oturmadığı (veya böyle bir adres bulunmadığı) halde listede seçmen kaydı bulunması, öğrencinin okuduğu yerde oy kullanmak istemesi, oturduğu mahalle veya köyden başka bir yerdeki listede kayıtlı bulunması, kimlik ya da adres bilgilerinde yanlışlık olması, kişinin seçmen olma niteliği olmadığı halde listede adının bulunması halinde seçmenler listeye itiraz edebilecek. Bu konulara dikkat edilmesi gerekiyor. Eğer seçmen listelerinde adınız yok ise kaydınız gözükmüyorsa veya oturduğum yerdeki listede adım var mı yok mu kuşkusu taşıyorsanız www.ysk.gov.tr veya CHP e-seçmen uygulamasından girerek vatandaşlarımız kendi isimlerinin olup olmadığını kontrol edebilirler. Eğer şüphe taşıyan veya ben seçmen miyim değil miyim kaygısı taşıyan herkese CHP örgütleri yardımcı olacaktır.”
Paylaş