Önder’den Öncü’ye cevap

CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, AKP Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü`ye tepki gösterdi.

669
AKP Belediye Başkan Adayı Mehmet Daniş ile ilgili CHP İl Başkanı Hamza Karagöz ve CHP Belediye Başkan Adayı Ülgür Gökhan`ın eleştirilerine yanıt veren AKP Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü`ye tepki gösteren CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder; “AKP Merkez İlçe Başkanı Sayın Adnan Öncü yine talihsiz bir açıklamaya imza attı. Akıl hocalarını kim olduğu bizi ilgilendirmez belki ama Sayın Öncü’nün açıklama yaparken, bundan sonra iki kez düşünmesinde fayda var” dedi.
 
“Çevre bilincinden bahsetmeniz inandırıcı değildir”
Bugüne kadar Çanakkale’de çevrenin korunması, doğal kaynaklarının geleceğe aktarılması konusunda kılını bile kıpırdatmayan bir siyasi partinin ve onun adayının çevre bilincinden bahsetmesinin samimi ve inandırıcı olmadığını belirten Önder; “Çanakkale Belediye Başkanımız Sayın Ülgür Gökhan’ın AKP milletvekili ve AKP’nin Çanakkale Belediye Başkan adayı Mehmet Daniş’in bir okul ziyareti ile ilgili yaptığı açıklamayı değerlendiren Öncü, `Mehmet Daniş’in Çanakkaleliler ile buluşmasından neden rahatsızlık duyuyorsunuz?` demiş. Öncelikle şu bilinmeli ki partimiz ya da Belediye Başkanımız sayın Ülgür Gökhan, hiçbir adayın kent halkı ile buluşmasından rahatsızlık duymamaktadır. Aksine adayların yaptıkları seçim çalışmalarının hem kent hem de ülke demokrasisi açısından bir zenginlik olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda Sayın Daniş’e de seçimlerde başarılar diliyoruz. Ancak Sayın Daniş’in bu ziyaretin ardında cevaplanması gereken bizce de kamuoyunca merak edilen bazı sorular var. Öncelikle çevre bilincine vurgu yapıldığı iddia edilen bu okul ziyaretinde bölgemizdeki altın madeni ve termik santraller konusunda öğrencileri bilgilendirmiş midir? Mesela Sayın Daniş, kentin tek içme suyu kaynağı üzerinde kurulması planlanan altın madeni ile ilgili ne düşünmektedir. Yoksa Sayın Daniş, 2011’deki gibi halen Kazdağılarında ve çevresinde altın madenciliğinin zararlı olmasına mı inanmaktadır. Bugüne kadar Çanakkale’de çevrenin korunması, doğal kaynaklarının geleceğe aktarılması konusunda kılını bile kıpırdatmamış olan bir siyasi parti ve onun adayının çevre bilincinden bahsetmesi samimi ve inandırıcı değildir” diye konuştu.
 
“Öncü`nün atladığı bir konu var”
“Çanakkale Belediye Başkanımız Sayın Ülgür Gökhan’ın okullara gitmesine atıfta bulunan Sayın Öncü’nün atladığı bir konu var” diyen Önder; “Sayın Gökhan, okulları gezmiyor, onların ihtiyacını karşılamak, nitelikli eğitimin önünde bulunan engelleri kaldırarak, kent eğitimine katkı sağlamaya çalışmaktadır. Ayrıca Sayın Gökhan, Daniş’in yaptığı gibi özellikle okullara giderken yanına hiçbir zaman siyasi görevleri bulunan İl ya da İlçe başkanını, gençlik ya da kadın kolları başkanını almamıştır. Çanakkale Belediyesinin görevli ve ilgili birim müdürleriyle bu ziyaretlerini gerçekleştirilmiştir. Çünkü amaç, siyasi propaganda değil, samimi olarak okulların sorunlarına yardımcı olmak, öğrencilerimizin eğitim ve öğretim kalitesini arttırmaktır. Seçim sürecinde tüm adayların ve siyasilerin Çanakkale’ye yakışan bir üslup ve tarzda siyaset yapmaları gerektiğine inanarak, tüm adaylara ve partilere başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
Paylaş