Öncü baltayı taşa vurdu...

CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, bazı iddialarda bulunan AKP Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü’yü yerden yere vurdu. Çanakkale ve Kepez’deki bazı inşaatlarla ilgili çeşitli iddialarda bulunan Öncü’ye bu kez CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, kanun konusunda ders verdi. Söz konusu inşaatlardaki yapı denetim firması hakkındaki iddiaların doğru olmadığını ilgili kanunla gözler önüne seren Önder; “Bu arkadaş bunları bilmiyorsa öğrensin” dedi.

585
CHP’nin parti binasında basın açıklaması düzenleyen Önder, CHP’li belediyeler hakkında asılsız iddiaları nedeniyle Öncü’nün Çanakkale’de yaşamadığını ve siyasetten uzak olduğunu söyledi. Kaynağı sağlam olmayan bilgilerle, boyunu aşan suçlamalarda bulunan Öncü’nün çamur at izi kalsın siyaset anlayışı sürdürdüğünü ifade eden Önder; “Bu arkadaşımızın, Çanakkale ve Kepez Belediyesi’nde AKP’li meclis üyeleriyle bir diyaloğunun olmadığı anlaşılıyor. En azından bu ihalenin nasıl yapıldığı ve hangi şartlarda yapıldığı ve bu ihalenin üstlenici firmanın kimin olduğunu belediye meclis üyeleri kanalıyla öğrenebilirdi” dedi.
 
 
CHP’nin AKP’ye yönelik sürdürdüğü ders niteliğindeki basın açıklamaları devam ediyor. Çanakkale ve Kepez’de bazı inşaatlara işaret ederek çeşitli iddialarda bulunan AKP Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü’ye bu kez CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, kanun konusunda ders verdi. Öncü’nün hem Kepez hem de Çanakkale Belediyesi’nin inşaatlarındaki yapı denetim firması hakkındaki iddialarının doğru olmadığını ilgili kanunla gözler önüne sererek kamuoyuna açıklayan Önder; “Bu arkadaş bunları bilmiyorsa öğrensin” dedi.
 
“Öncü’nün iddiaları yalan beyandan ibarettir”
CHP’nin parti binasında basın açıklaması düzenleyen Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, CHP’li belediyeler hakkında asılsız iddiaları nedeniyle Öncü’nün Çanakkale’de yaşamadığını ve siyasetten uzak olduğunu söyledi. Kaynağı sağlam olmayan bilgilerle, boyunu aşan suçlamalarda bulunan Öncü’nün çamur at izi kalsın siyaset anlayışı sürdürdüğünü ifade eden Önder; “AKP Merkez İlçe Başkanı, herhalde Çanakkale’de yaşamıyor. Ya da siyasetten biraz uzak diye düşünüyorum. Çünkü AKP Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü, kaynağı sağlam olmayan bilgilerle, boyunu aşan suçlamalarda bulundu. Çamur at izi kalsın siyaset anlayışı geride kaldı. Bu arkadaş, ‘Çanakkale ve Kepez halkının, çifte standartların uygulandığı ve gırtlağa kadar batağa saptanmış CHP belediyeciliği ile karşı karşıyadır’ demiş. Çanakkale Belediyesi’nin eski İnönü heykelinin olduğu yerde bir inşaatı söz konusu. Aynı zamanda bu arkadaşımız, burayla ilgili partili müteahhide peşkeş çekildiği konusunda iddiası var. İhale ne şekilde yapılmıştır ve ihale şartları nelerdir elimizde mevcut. Bu arkadaşımızın, Çanakkale ve Kepez Belediyesi’nde AKP’li meclis üyeleriyle bir diyaloğunun olmadığı anlaşılıyor. En azından bu ihalenin nasıl yapıldığı ve hangi şartlarda yapıldığı ve bu ihalenin üstlenici firmanın kimin olduğunu belediye meclis üyeleri kanalıyla öğrenebilirdi. Cuma Pazarı bölgesinde yapılan inşaatın sahibi Çanakkale Belediyesi’dir. Dolayısıyla müteahhitte kesinlikle CHP’nin üyesi falan değildir. Öncü’nün iddiaları yalan beyandan ibarettir” dedi.
 
Öncü’ye kanun dersi
Çanakkale’de yer alan inşaatın müteahhidinin CHP ile ilgisi olmadığını kaydeden Önder, söz konusu inşaatın yapı denetim firmasının olmadığını ileri süren Öncü’ye, 2466 sayılı kanunu hatırlatarak adeta ders verdi. 2466 sayılı belediye gelirler kanunu ve imar ve inşaatlar ile ilgili maddelerine mükerrer 7. bölümde yer alan ve kanun ek madde 2A fıkrası gereğince resmi kurumların, denetim konularından muaf olduğunu anımsatan Önder; “Çanakkale Belediyesi’nin adı geçen inşaatı için Öncü, denetim firması neden yok diyor. Fakat, bu arkadaş herhalde iktidar partisinin de merkez ilçe başkanı. Pek yasalarla da alakası yok herhalde. 2466 sayılı belediye gelirler kanunu ve İmar ve inşaatlar ile ilgili maddelerine mükerrer 7. bölümde yer alan ve kanun ek madde 2A fıkrası gereğince resmi kurumlar, denetim konularından muaftır deniliyor. Buna istinaden resmi kurumlar, kendi mülkiyetindeki ve yetkili bulunduğu parsellerde yapı denetimini personeliyle üstlenir. Çanakkale Belediyesi’nde 6 tane mimar, 6 tane inşaat mühendisi, 3 tane makine mühendisi ve bir tane de elektrik mühendisi bulunmaktadır. Dolayısıyla bu inşaatın yapı denetimi teknik açıdan zengin belediye personeli yapmaktadır. Bu arkadaş bunu bilmiyorsa öğrensin” diye konuştu.
 
“Öncü’nün bunu da bilmesinde yarar var”
Kepez Belediyesi ile ilgili iddialara da açıklık getiren Önder şu şekilde konuştu: “Ayrıca bu arkadaş Kepez halkının parasının peşkeş çekildiğini, Kepez Belediyesi’nin kat karşılığı verdiği yerde yapı denetim firmasına para verdiğini söylüyor. Oysa ki, böyle bir iddia Kepez Belediyesi ve CHP adına, bizi gururlandırır. Çünkü, sağlıklı bir yapıya ulaşma adına Kepez Belediyesi’nde de zengin teknik donanıma sahip eleman olmayışından dolayı sağlıklı yapı olsun diye yapı denetim firması tutmuştur. Bu arkadaşın bunu da bilmesinde yarar var diye düşünüyorum.”
 
“Cumhuriyet kazanımlarımıza ne oldu?”
2002 yılından bu yana AKP iktidarının Türkiye’de alışılmadık işler yaparak vatandaşlara zor günler yaşattığını vurgulayan Önder; “Cumhuriyetimizin kazanımlarını koruyan kim varsa Silivri de ve başka hapishanelerde tutuklanarak susturulmuşlardır. Hukuk diye bir kavrama insanlar artık inanmamaktadır. İnsan Hakları ihlalleri almış yürümüştür. AKP hukuku yaratılmıştır. Hayat pahalılığı tavan yaparak, halkımız sokağa çıkamaz hale gelmiştir. Peki bu ülke fakirde ondan mı bu insanlar zor durumdadır? Ne oldu Cumhuriyet kazanımlarımız? Türk Telekom arap şirketlerine, Telsim İngiliz şirketlerine, Kuşadası Limanı İsrail şirketlerine, İzmir Limanı Hongkong Şirketlerine, Araç muayene işi Alman Şirketlerine, Başak Sigorta Fransız Şirketlerine, Adabank Kuveyt Şirketlerine, İ.E.T.T Garajı Dubai Şirketlerine, Avea Lübnan Şirketlerine, Petkim Ermenistan Şirketlerine, Tekel Rakı Amerikan Şirketlerine, Finansbank Yunanistan Şirketlerine, Oyakbank Hollanda Şirketlerine, Denizbank Belçika Şirketlerine, Türkiye Finans Kuveyt Şirketlerine, TEB Fransız Şirketlerine, MNG BANK Lübnan Şirketlerine, Şekerbank Kazakistan Şirketlerine, Yapı Kredi Bankası`nın Yarısı İtalyan Şirketlerine, Turkcell` in yarısı Fin ve Rus Şirketlerine, Beymen`in Yarısı Amerikan Şirketlerine, Enerji`nin Yarısı Avusturya Şirketlerine” dedi.
 
“Çanakkalelilerin özgür bir yaşam biçimi var”
Çanakkale insanının özgür bir yaşam biçiminin olduğunu vurgulayan Önder; “Demokrasiye insan haklarına ve en önemlisi Cumhuriyet ilkelerine bağlı bir yaşamı var. Din, dil, ırk, mezhep, renk yaşam biçiminden etkilenmez. Bilinçli ve olgun ama kurallara uyan bir yaşama sahip olan Çanakkaleliler de, aşağılama yadırgama hor görme yoktur. Herkes, yani tüm insanlarımız insanların yaşam biçimlerine saygılıdırlar. Buda gösteriyor ki ülkemiz genelinde en az hukuksal suç işleyen iller arasında yer almak şehrimiz insanlarının yaşam biçimlerini kanıtlamaktadır. Cumhuriyet Halk Parti Merkez İlçe olarak şehrimiz halkının bu yaşam biçimini sosyal demokrat belediyecilik anlayışı ile bütünleştirerek devam ettireceğiz. Ateşten gömlek giymiş seçilmişler olarak hiç kimsenin kuşkusu olmasın” şeklinde konuştu.
 
“Çanakkale sosyal demokrat belediyecilikten ödün vermeyecektir”
“Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, hiçbir vatandaşımız, hiçbir hemşerimiz sosyal demokrat belediyecilikten ve hizmetlerinden ödün vermeyecektir” diyen Önder; “Görülüyor ki güvenlikten geçim sıkıntısına, adaletten demokrasiye kadar her yerimiz tel tel dökülmektedir. Elle tutulur tarafımız kalmamıştır. Çanakkale CHP Merkez İlçe Başkanlığı olarak bu gerçekleri hemşehrilerimize anlatmaya çoktan başladık. Seçim ne zaman olursa olsun halkımızla partimizin sıcaklığı hiçbir zaman soğumayacaktır. Çalışmalarımız okul okul, mahalle mahalle, sokak sokak, site site, apartman apartman, aile aile ve sandık bazında el ele devam edecektir. İlimizde CHP Belediyeciliği geleneği devam edecektir” dedi.
 
Önder’den AKP’ye gözdağı
Açıklamasının devamında AKP iktidarına seslenen Önder; Çanakkale insanının, dedikodularla veya çamur siyaseti ile yönlendirilemeyeceğine dikkat çekti. Hem Türkiye hem de Çanakkale halkının, CHP ile el ele vererek yerel seçimlerde AKP’ye gereken dersi vereceğine inandığını belirten Önder, parti olarak yerel seçimlerde CHP’li belediyeleri korumalarının yanı sıra AKP’li belediyeleri kazanacaklarını ifade ederek şu şekilde konuştu: “Adnan Öncü sonuç olarak Türkiye’yi pazarlayan bir partinin ilçe başkanıdır. Türkiye’yi pazarlayanlar, babalar gibi satanlara hem Türkiye hem de Çanakkale halkı, CHP ile el ele vererek yerel seçimlerde AKP’ye gereken dersi vereceği inancındayım. Çanakkale insanını, dedikodularla veya çamur siyaseti ile yönlendiremezsiniz. ‘Gırtlağına kadar batağa saplanmış CHP belediyeleri’ diyen Öncü arkadaşımıza sesleniyorum. Eğer borç batağına falan batmış AKP’li belediyeler var ise, gerek Kepez gerekse Çanakkale Belediyesi’nden borç alabilir. CHP olarak mevcut belediye başkanlıklarını korumadan öte, AKP’li belediyeleri alma iddiamız vardır. Bu nedenle kendilerine çok çalışmalarını tavsiye ediyorum.”
Paylaş