havadurum

Önce teşekkür, sonra tartışma

Ankara’da iktidar ve muhalefet temsilcilerinin katıldığı ve Çanakkale sorunlarının çözümünde görüş birliğine varılan toplantı nedeniyle önce birbirlerine teşekkür eden CHP’li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile AKP’li Belediye Meclis Üyesi Hakan Vural arasında gündem maddelerini görüşürken sert diyaloglar yaşandı.

924
Çanakkale Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısı neşeli başladı ve gergin bitti. Çanakkale Hizmet Grupları şirketinin sermaye artırımı görüşmeleri sırasında Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile AKP Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Hakan Vural arasında tartışmalar çıktı. Tartışmaların alevlenmesiyle AKP’li meclis üyeleri, bir anda soğuk rüzgarların estiği meclis toplantısını terk etti.
 
Bir kez daha siyaset mekanizmasının ilkeselliği konusunda kafalarda soru işaretleri oluştu. Birbirlerine adeta  methiyeler düzen tarafların çok kısa bir süre sonra AKP grubunun  meclisi terk etmesi ile sonuçlanan tartışması birlikte hareket etme kültürüne gölge düşürdü.
 
“Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmamalı”
Toplantıda ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr Sedat Laçiner’in deprem konulu konferansta söyledikleri de AK Parti Grup Başkan Vekili Hakan Vural tarafından gündeme taşındı. Vural; “Aradan bir ay geçti. Rektöre cevap verilmedi. Bu neyin göstergesidir” dedi.
 
Vural’ın bu konudaki sorusuna, Başkan Gökhan; “En tehlikeli olan bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaktır. Soyut tespitler ile  vatandaşın morali etkileniyor, bozuluyor. Herkes kafasına estiği şekilde konuşuyor. Çanakkale de tehlikeli bir durum yoktur. Herkes önce bilgi sahibi olup konuşursa daha yararlı olacaktır” dedi.
 
 
Çanakkale Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısı neşeli başladı gerginlikle sona erdi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile AK Parti Gurup Başkan Vekili Hakan Vural, Ankara gezisinden ve yapılan temaslardan söz ederken oldukça neşeliydiler. Ancak Çanakkale Hizmet Grupları A.Ş.’nin sermaye artırımı görüşmeleri sırasında yaşanan gerginlik sonrası AK Partili üyeler meclisi terk etti. Bir kez daha siyaset mekanizmasının ilkeselliği konusunda kafalarda soru işaretleri oluştu.Birbirlerine adeta  methiyeler düzen tarafların çok kısa bir süre sonra AKP grubunun  meclisi terk etmesi ile sonuçlanan tartışması birlikte hareket etme  kültürüne gölge düşürdü.
 
Ankara temasları aktarıldı
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan meclis toplantısı açılış konuşmasında, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü’ye yanıt verdi. Başkan Gökhan, köprü geçişi sırasında 5 adet ağacın yerinin değiştirildiğini diğer yaşlı beş ağacın ise kesildiğini ifade etti. Gökhan köprünün geçmesi için buna mecbur olduklarının altını çizdi.
 
Ankara temasları ile ilgili bilgilerde veren Başkan Gökhan; “Vakıflar Genel Müdürü ile vakıf iş hanı ve otopark konusunu görüştük. Alanla ilgili proje hazırlanacak. Çanakkale’ye bir uzman gelecek. O konuları görüşeceğiz.  Çevre ve Şehircilik bakanıyla bir araya geldik. Kendisine atık su  bertaraf tesisi ödeneğinin durumunu sorduk. Proje ile ilgili olumlu yanıtlar aldık. Çanakkale’nin sorunları ile ilgili herkes bir araya geldi. Süreç  memnuniyet verici. Bir çok konuda yapılabilir projeler ortaya çıktı. 7.5 milyon TL altyapı kredisinden söz ettik. Olumlu yaklaşıldı. Çanakkale’nin bütün sorunları hakkında ortak hareket etmek olumlu sonuçlar doğuracaktır. Bu konuda öncülük eden Sayın Hakan Vural’a teşekkür ediyorum” dedi.
 
AK Parti Gurup Başkan Vekili Hakan Vural da “Çanakkale için ilk gerçekleşti. İnşallah bundan sonrası da gelir dedi. Vural şunları söyledi; “AK Parti olarak Çanakkale’ye gelecek her hizmette belediye ve halkın yanındayız. Proje geliştirelim kaynağı Ankara’dan söke söke alırız. İller bankasından 25 Milyon TL’yi de aldık. Yeni projelere kucak açacağız.”
 
 
“Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmamalı”
Toplantıda ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr Sedat Laçiner’in deprem konulu konferansta söyledikleri de AK Parti Grup Başkan Vekili Hakan Vural tarafından gündeme taşındı. Vural; “Aradan bir ay geçti. Rektöre cevap verilmedi. Bu neyin göstergesidir” dedi.
 
Vural şunları söyledi; “5 Ocak Perşembe günü deprem konulu bir toplantı gerçekleştirildi. Bu panelde de belediyeyi başkan vekili Sayın Oğuz Teoman temsil etti. Üst düzey bir yönetici orada Çanakkale’yi berbat bir kent olarak ifade etti. Ayrıca sokakları dar, binaları zayıf, inşaat kalitesi çok düşük, kentin büyük kısmı depremde yıkılacak dedi. Aradan bir ay geçmesine karşın belediyemizden gerek o gün katılan başkan vekili gerek sizden bu açıklamaya bir cevap verilmedi. Bu konuyu önemsemediğinizi mi gösteriyor. Yoksa bu açıklamayı yapan sayın rektörü onayladığınızı mı gösteriyor” dedi.
 
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da Müteahhitler birliğinden, Yapı denetimcilerden STKlardan tık duymadığını ifade ederek; “İnşaatları belediye yapmadı. Sizler yaptınız.  Mahallenin delisi ben miyim de ben cevap vereceğim. Çanakkale`deki yapılarda yapı denetim sonrası bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Daha önce yapılmış yapılarda da belli kaliteye ulaştık. En tehlikeli olan bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaktır. Bu tür tahminlerle vatandaşın morali etkileniyor, bozuluyor. Herkes kafasına estiği şekilde konuşuyor. Çanakkale de tehlikeli bir durum yoktur. Herkes önce bilgi sahibi olup konuşursa daha yararlı olacaktır. Artık STK’lar da tepkilerini ortaya koysunlar. Birileri gelip ulu orta laf ederek bir yere varılamaz. Belediye Başkanı olarak polemiğe girmek istemiyorum” dedi.
 
 
Söz alan CHP Belediye Meclis Üyesi  Cem Belli; bu değerlendirmeleri yapan kişiyi kimse bir bilim insanı olarak düşünemeyeceği için cevap verilme ihtiyacına gerek duyulmadığını belirterek bilgi sahibi olmadan böylesi gelişigüzel  ve özellik ile hassas bir konuda değerlendirme yapılmaması gerektiğini söyledi.
 
AKP gurubu meclisi terk etti
Gündem maddelerine geçildiğinde ilk olarak Çanakkale Belediyesi Hizmet Grupları Anonim Şirketinin sermaye artırımı gündeme geldi. Komisyon adına söz alan CHP Belediye meclis üyesi Celal Karakaş, 1 Milyon 250 Bin TL. sermayenin 1 Milyon arttırılarak 2 milyon 250 bin TL olmasını uygun gördüklerini ifade etti.
 
Gündem maddesi ile ilgili söz alan AK Parti Gurup Başkan Vekili Hakan Vural, konuşmasında Belediyesi Hizmet Gruplarının Belediyenin arpalığı olduğunu ifade ederek; “Bu konu iki yıl öncede gündemdeydi. O zaman da arttırılmasın demiştik.  Sayın Başkan bu şirket yöneticilerini çok mu aradınız. Zarar eden benzin istasyonu hiç gördünüz mü? Bu hızla gidilirse yakında şirkete el konur. 2 senede 2 trilyon zarar eden bu şirket belediyeye büyük yüktür. Biz bu öneriye ret oyu vereceğiz. İlk önerimiz bazı yerlerin kısa dönemli Çanakkaleli müteşebbislere kiralanmasıdır. Diğer bir önerimizde şirketin tasfiyesidir. Belediyenin şirketi ancak arpalık olur” dedi.
 
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da şirketin bir biçimde disiplin altına alınması gerektiğini ifade ederek; “Oradan kimse arpalanmıyor. Yaz kış ayırt etmeksizin kimsenin işine son vermiyoruz. Herkes emeğinin karşılığını alıyor. Hiç bir aşamada özelleştirmeyi düşünmüyorum. Sizinle bu noktada anlaşmak mümkün değildir. Söylediğiniz alanlarda halka hizmet verilmektedir. 217 bin TL. faiz gideri var. Bunun önlenmesi için sermaye artışı da faydalı olacaktır.  Zarar belli bilanço ortada” dedi.
 
AK Parti Gurup Başkan Vekili Hakan Vural’ın şirketteki murahhas üyelerin aldığı maaşları açıklamasıyla birlikte ortamda gerildi. Vural’ın sözünü kesen Başkan Gökhan’a tepki olarak AK Parti grubu meclisi terk etti. Yapılan oylamada sermaye artışı önerisi oy çokluğu ile kabul edildi.
 
Paylaş