Ölümler inceleniyor

Bayramiç tabaklar deresinde gerçekleşen balık ölümleri Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri tarafından inceleniyor. Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant da tarım ilaçlarına dikkat çekerek; “Tahlil sonucunu beklemeliyiz” dedi.

357
Bayramiç, tabaklar deresinde, henüz belirlenemeyen bir nedenle gerçekleşen balık ölümleri incelemeye alındı. Yumurta bırakmak için Tabaklar deresine geldiği bildirilen balıkların belirlenmeyen bir nedenden dolayı ölmesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerini harekete geçirdi. Bölgeye gide yetkililer dereden numuneler alarak laboratuara gönderdi.
 
Gelişmeleri değerlendiren Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant tahlil sonuçlarının beklenmesi gerektiğini ifade ederek; “Bahçelerde kullanılan ilaçlardan, ilaç aletlerinin çayda yıkanması ya da atıkları dereye mi karıştı şeklinde sorular aklımıza geliyor. Şu anda ilk ihtimal bu olarak göze çarpıyor. Alınan numuneler laboratuara gönderildi. Tahlil sonuçlarını görmek gerekiyor” dedi.
Paylaş