havadurum

Ölüm getiren haberin, haberi..

2 Mart Cuma günü saat 18.00 sıralarında Sezek ailesine bir telefon gelir. Ezine Meslek Yüksekokulu’nda taşeron işçi olarak çalışan Arzu Sezek’in işten çıkarıldığı haberidir bu. Ve daha bir ay önce üniversitede yeniden işe alınan karısının; işten atıldığını öğrenen gazeteci arkadaşımız Mustafa Sezek sabaha karşı kalp krizinden bu dünyaya veda eder; geride gözbebeği kızları İpek ve Denizce’yi öksüz bırakarak…

2068
 
Her dürüst gazeteci gibi ömrü çileyle geçti..
Ezine ve Ayvacık deyince akla hep Mustafa Sezek gelirdi. Her taşra gazetecisinin çektiği çileleri yaşarak bu mesleğe 30 yılını verdi. Gece gündüz demeden haber peşinde koştu. Ancak hiçbir zaman kazandığı para rahat yaşamasına yetmedi. Çünkü, mesleğini satmadan; mesleğini kendi çıkarlarına alet etmeden çalıştı, yaşadı.
 
Ezine ve Ayvacık`ın sesi oldu..
Ayvacık Postası, Ezine gazetesi, Ayvacık gazetesi ile yerelde yıllarca bölgenin haberlerini tüm Türkiye’ye aktardı. Muhalif duruşu ve gazeteci refleksi ile iktidarların korkulu rüyası oldu. Ve bu muhalif eleştirel tavrı ile halkın sevgisini kazanırken; iktidarın ise hışmına uğradı. Çocuklarına daha iyi bir gelecek bırakmak için çabalarken; kendisine yardım etmek için işe giren hayat arkadaşı Arzu Sezek’in işten atılması ile bir kez daha yıkıldı.
 
Biz buradan hep söyledik!..
Üniversitede çalışan taşeron işçilerin haklarını savunurken; buradan hep şunu söyledik: Evine ekmek götüren insanların işlerini elinden almayın.. İşe ihtiyacı olan insanlarla oynamayın. Bunun sorumluluğu ve vebali ağır olur dedik. Bunları siyaset yapmak için söylemedik. Ya da mevcut üniversite yöne-timine düşman olduğumuz için söylemedik. İnsanların yaşam haklarını savunmak için; işlerini ellerinden almayın dedik…
 
İşte ölümle biten bir haber karşınızda..
Bu haber sadece bir gazetecinin kalp krizinden ölmesinin hikayesi değil. Bu toplumsal duyarlılıklarımızın gittikçe köreldiği bu günlerde, arkasında bir dram bırakan gazeteci; henüz 50 yaşında yaşama veda eden gazeteci arkadaşımız Mustafa Sezek’in haberi. Ama kimse üzülmesin; çünkü Ayvacık Pazar Camii onu sevenlerle doldu taştı. Cenaze namazı avluya sığmadı. Ve işte bu manzara bize bir kez daha bu mesleği onuru ve şerefiyle yapan insanlara gösterilen sevgiyi anlamamızı sağladı. Bize güç ve cesaret verdi. Ruhun şad olsun Mustafa kardeşimiz.
Çanakkale Olay Gazetesi
 
 
 
 
Çağdaş Gazeteciler Derneği Çanakkale Şubesi Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi, Ezinegazetesi.com internet gazetesi imtiyaz sahibi gazeteci Mustafa Sezek geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. 1983 yılından itibaren basın camiasında yer alan Sezek’in ani ölümü basın camiasını ve sevenlerini üzüntüye boğdu. 2 Mart Cuma gecesi rahatsızlanan hastanede doktorların bronşit teşhisi koydukları Mustafa Sezek evine geri dönmüştü. Sabaha karşı tekrar rahatsızlanan ve kalp krizi geçiren Sezek, hastaneye kaldırılırken hayatını kaybetmişti.
 
51 yaşında hayata gözlerini yuman Mustafa Sezek, Cumartesi günü ikindi namazına müteakip doğum yeri olan Ayvacık da Pazar Camii`nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Eşi Arzu Bartın ve kızları İpek ile Denizce Sezek cami avlusunda taziyeleri kabul etti.
 
Pazar camiindeki cenazeye Ezine Kaymakamı Cengiz Karabulut, Ayvacık Kaymakamı Necmi Akman, Ayvacık Belediye Başkanı Ünal Şahin, Ezine Belediye Başkanı Halil Büyükerol, Çanakkale Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş ile ailesi, yakınları, çok sayıda basın mensubu ve vatandaş katıldı. Camii avlusu Sezek’i sevenlerle doldu taştı. Merhum Sezek’in naaşı ilçe kabristanlığında toprağa verildi.
 
“Unutmayacağız”
Çağdaş Gazeteciler Derneği Çanakkale Şubesi bir mesaj yayınlayarak;“Senin gülen yüzünü unutmayacağız. Gülen yüzün mutlu yarınların sevinci idi. Sen hepimize o umudu verdin.Yarınlara duyduğun umudun tazeliği ile,gülen gözlerinin dost bakışları ile, onurlu,  kararlı,  ilkeli  gazeteciliğin ile hep aramızda olacaksın.Kalplerimizdesin sevgili dostumuz Mustafa Sezek”  dedi.
 
 
 
 
 
Paylaş