havadurum

Öldürülen köpeğinin hakkını arıyor!

489
Bayramiç ilçesine bağlı Alakeçi Köyü`nde, Ekim ayında meydana gelen olayda, kangal cinsi bir köpek öldürüldü. Köpeğin sahibi Deniz Beceren isimli vatandaş ise köpeğini kimin öldürdüğünü bildiğini ifade ederek jandarmaya gitti ve şikayetçi oldu. İfadelerin ardından açılan davanın devam ettiği öğrenildi. 
 
Olayı anlatan köpeğin sahibi Deniz Beceren, Alakeçi Köyü`nde çiftçilik ve hayvancılıkla uğraştığını ifade ederek, hayvanlarını Dombaylar mevkiinde merada otlatırken 6 el silah sesi duyduğunu ancak önemsemediğini söyledi. Köpeğinin geriye dönememesi üzerine başına bir şey gelmesinden korktuğunu söyleyen Beceren, çocukları ile birlikte silah sesinin duyulduğu bölgeye gittiklerini ve Kangal cinsi köpeğinin öldürülmüş olduğunu gördüklerini anlattı. 
 
"Muhtardan şüphelendim"
Hemen jandarmaya haber veren ve şikayetçi olan Beceren, olayla ilgili olarak "Köpeğin öldürülmesi olayında muhtardan şüphelendim. Kendisiyle konuşmaya gittiğimde köpeği vurduğunu kabul etti. Ben de jandarmaya haber verdim. Jandarma da muhtarla görüşünce konuyu adli mercilere taşındı. Muhtarın silahına el koyulduğunu öğrendim, ama geriye verildi mi, verilmedi mi bilmiyorum... Dava açıldı. Şimdi mahkeme bizi uzlaştırmaya gönderiyor. Ben uzlaşmak istemiyorum. Olayın peşini bırakmayacağım. Hem hayvan hakları adına kötü bir olay hem de yetişmiş bir köpeğimi kaybettim. Muhtardan şikayetçiyim. Tüm hukuki yolları kullanacağım" dedi.
(Seçkin Sağlam)
Paylaş