havadurum

Öldüğü gün sigortasını yapmışlar!

Gazetemizin dünkü sayısında yer alan, “Daha 17 yaşındaydı” başlıklı haberimizin ardından yeni gelişmeler ortaya çıktı. 17 yaşında çalıştığı inşaatın apartman boşluğuna düşerek hayatını kaybeden K.B`nin sigortasız olduğu iddia edilmişti. Ancak, edinilen bilgiye göre, K.B.`nin sigortası varmış. Hem de öldüğü gün!!!

923
Çanakkale`de 29 Aralık günü sabah saatlerinde dengesini kaybederek düştüğü iddia edilen 17 yaşındaki K.B., aynı gün hayatını kaybetmişti. Memleketi Kars/Arpaçay`da son yolculuğuna uğurlanan K.B.`nin ölümü hem ülkemizdeki “İşçi sağlığı ve iş güvenliği” konusunu tekrar gündeme getirdi, hem de kendi koşulları itibariyle “güvencesiz çalışma” izlenimi oluştu. Çanakkale`de daha önce de pek çok işçi iş kazalarında yaşamını yitirirken, ülke genelinde ve kentte yaşanan ölümlerin sayısı arttıkça, insanların kanıksadığı, sıradanlaştığı bir hal almış. 17 yaşında, kilometrelerce uzaktan gelerek, ekmek parası derdine düşen, sonrasında da daha ekmeğini bile kazanamadan yaşamı sonlanan K.B., de bunlardan biri. Dünkü sayımızda yer verdiğimiz K.B.`nin ölümü hakkındaki haberde `sigortasız çalıştırıldığı` iddialarına da değinmiştik. Haberimizin ardından, sigortasının yapılmış olduğu ortaya çıktı.
 
Kaderin cilvesi mi?(!)
29 Aralık`ta çalıştığı inşaatın apartman boşluğuna düşerek ağır yaralanan ve kaldırıldığı Çanakkale Devlet Hastanesi`nde (ÇDH) tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybeden, K.B.`nin sigortasının yapıldığı öğrenildi. Hayatında ilk kez sigortalanan K.B.`nin sigortası öldüğü gün yapılmış(!) ilk kez yapılan sigortanın, öldüğü güne denk gelmesi ne ile ifade edilir? Kaderin garip bir cilvesi mi? Yoksa, kanun, yasa ve yönetmeliklerin işverene tanıdığı imtiyazlardan biri mi?
 
Şimdi, bir gün bile çalışamadı mı?
K.B., sigorta kaydının yapıldığı 29 Aralık günü düşerek hayatını kaybetti. Sosyal Güvenlik Kurumu Tescil ve Hizmet Dökümü`ne göre, işi giriş tarihi olarak gösterilen 29 aralık günü, aynı zamanda K.B`nin son günüydü. Şimdi merak edilen ise, bu durumda K.B., işyerinde birgün bile çalışamamış görülüyor. Ancak orada inşaatın en az bir haftalık olduğu iddiaları da kent kamuoyunda konuşuluyor.
Paylaş