Türkiye sanayisine büyük katkılar sağlamış olan iş insanı ve girişimci olan Kale Grubu`nun Kurucusu Dr. (h.c.) İbrahim Bodur`u vefatının yedinci yıl dönümünde anmak, aynı zamanda değerlerini gelecek nesillere aktarmak için Kale Grubu tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen `Hayata Değer Buluşması`, sosyal girişimciler ve gençlerin katılımıyla Müze Gazhane`de gerçekleştirildi. Uzun süredir genç girişimcilerle çalıştıklarını belirten Kale Grubu Başkanı ve CEO`su Zeynep Bodur Okyay; "Bugün gençlerle kuracağımız bağın tek taraflı değil birbirinden öğrenen ve gelişen bir yapıda olmasının hayata değer katmak için ne denli önemli olduğunu biliyoruz. Onlarla anlamlı ve etkili diyaloglar kurabilmek için tüm kapıları açıyor, engelleri aşıyoruz" şeklinde konuştu.
Okyay; "Hiçbir fırsatı kaçırmamamız gerektiyor"
sosyal girişimcilik ekosisteminin önde gelen paydaşlarını bir araya getiren etkinliğin açılışında konuşma yapan Kale Grubu Başkanı ve CEO`su Zeynep Bodur Okyay, "Sosyal girişimcilerin başarısını kutlamaktan ya da cesur vizyonerlerin hikayelerini paylaşmaktan öteye geçebilmeyi, iş birlikleri için ideal zemini sunabilmeyi çok önemli görüyorum. Sosyal girişimciler arasında, kamu kuruluşları ve özel sektör arasında, jenerasyonlar arasında yeni köprüler kurabilmek adına hiçbir fırsatı kaçırmamamız gerektiğine inanıyorum. Zira biliyorum ki, kuracağımız bu köprüler hepimizi başka bir geleceğe taşıyacak. Umudu eyleme çevirmek, sosyal etkinin çeperlerini genişletebilmek bizim elimizde" ifadelerini kullandı.
"Tüm kapıları açıyor, engelleri aşıyoruz"
Gençlerle kurulan bağın tek taraflı olmaması gerektiğine, karşılık olarak öğrenen ve gelişen bir yapının içerisinde olunması gerektiğine vurgu yapan Okyay; "Artık, `Gençlere geleceği emanet etmek` klişesinden kurtulmanın zamanı geldi de geçiyor. Gençlere yatırım yaptım diyerek geri çekilmek, bundan böyle kabul edilebilir değil! Gün, gençlerle birlikte onarma günü. Düşler ve deneyimleri tek potada harmanlamak hayati önemde. Son 7 yıldır birçoğu henüz çok genç yaşlarda olan sosyal girişimcilerle yakın çalışıyoruz. Onları anlamaya, yol boyunca duyabilecekleri ihtiyaçlar için yanlarında olmaya, hedefe birlikte koşmaya ve elbette onlardan öğrenmeye gayret ediyoruz. Bugün gençlerle kuracağımız bağın tek taraflı değil birbirinden öğrenen ve gelişen bir yapıda olmasının hayata değer katmak için ne denli önemli olduğunu biliyoruz. Onlarla anlamlı ve etkili diyaloglar kurabilmek için tüm kapıları açıyor, engelleri aşıyoruz" diye konuştu.
50`ye yakın girişimci çalışmalarını tanıttı
Hayata Değer Buluşması kapsamında gençlere ve sosyal girişimcilere özel atölye çalışmaları düzenlendi. `Kazan Kazan Modeli`, `Kurum İş Birliklerinin Formülü Var Mıdır?` ve `Yeni Kaynakların Kapısını Aralama` atölyeleri yoğun ilgi görürken, gençler için düzenlenen `This Is Mana X Upcycling`, `Sınırları(nızı) Aşın!` ve `Değişimin Neresindesin?` atölyeleri de gençlere farklı bir deneyim yaşattı. Öte yandan Sosyal Girişimcilik Pazar Yeri`nde her biri farklı alanda etkin çalışmalar yürüten 50`ye yakın sosyal girişimci, tezgâh açarak ürünlerini ve çalışmalarını tanıtma fırsatı buldu.
(Yusuf Sonkurt)