havadurum

"Okuldaki yıkım kalıntıları çocuklarımıza tehdit saçıyor"

466
Çanakkale Ticaret Borsası İlkokulu ve Ömer Mart Ortaokulu yan binasında 2 yıl önce düzenleme amacı ile yıkım gerçekleşmiş yapılan yıkımın ardından yalnızca yüzeysel temizlik yapılmıştı. Yüz yüze eğitime başlanması ile birlikte hala atıl olarak duran yıkım kalıntıları tepki topladı. Esenler Dayanışma Komitesi üyeleri tarafından yıkıntıların bulunduğu okul önünde basın açıklaması gerçekleştirildi. Hala alanda yer alan kalıntıların çocukların can güvenliğini tehdit ettiği belirtilen açıklamada, "inşaat kalıntıları mahalle sakini ve veliler olarak bizleri tedirgin etmektedir" denildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü`ne yapılan başvuruda alanın çocuklar için oyun alanı yapılacağının belirtildiği ancak 2 yıl geçmesine rağmen proje aşamasına geçilmediği ve yıkıntı kalıntılarının hala aynı yerde durduğu belirtildi. Açıklamada; "Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nü hızlı bir çalışma ile bu sorunu çözmeye davet ediyor, konunun takipçisi olacağımızı ilan ediyoruz" ifadelerine yer verildi. 
"Kalıntılar bizleri tedirgin ediyor"
Açıklamada; "Çanakkale Ticaret Borsası İlkokulu ve Ömer Mart Ortaokulu`nun yan tarafında bulunan, 5000 metrekarelik alan, 2 yıl önce yapılan bina yıkımının ardından, yüzeysel bir temizleme ile bırakılmıştır. Çocuklarımızın bu kadar kolay ulaşılabilir olduğu bu arazide onların güvenliğini ve sağlığını tehdit eden bu inşaat kalıntıları mahalle sakini ve veliler olarak bizleri tedirgin etmektedir" denildi. 
"Acil bir şekilde temizlik çalışması yapılmalı, alan güvenli hale getirilmelidir"
Alanın 2 yıldır atıl halde durduğu belirtilen açıklamada; "İl Milli Eğitim Müdürlüğü`ne daha önce yapılan başvuru sonucunda, bu alanın çocukları için oyun alanı yapılacağı, proje aşamasında olduğu, yapım aşamasına gelindiğinde gerekli temizliğin yapılacağı cevabını aldık. 2 yıldır bu halde duran alanın, ne zaman proje aşamasından çıkabileceğini dair ise herhangi bir tarih verilmedi. Bu alanı temizlemek sağlıklı ve güvenli bir hale getirmek için herhangi bir projenin hazırlanmasını bekleyerek zaman kaybedilmesini istemiyoruz. Acil bir şekilde temizlik çalışması yapılmalı, alan güvenli hale getirilmelidir. Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nü hızlı bir çalışma ile bu sorunu çözmeye davet ediyor, konunun takipçisi olacağımızı ilan ediyoruz. Tüm Esenler Mahallesi sakinlerini de Esenler Dayanışma Komitesi ile birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz" ifadelerine yer erildi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş