havadurum

Okul var ama öğrencileri yok

Türkiye genelinde uygulamaya geçen 4+4+4 eğitim sistemi ile birlikte okullarda yaşanan sorunlar Çanakkale’de devam ediyor. 4+4+4 eğitim sistemini oldu bittiye getiren hükümetin uygulamalarının her geçen gün çarpıklıklarının bir bir ortaya çıktığı günümüz koşullarında imam hatip ortaokulları bazında İstanbul’da yaşanan ve şimdide kapanma noktasına gelen 71 okul gibi Çanakkale’de de açılan fakat öğrencisi olmayan okulların varlığı sistem konusunu yeniden tartışmaya açtı.

862
Çan ilçesinde bulunan Karadağ İlköğretim Okulu’nun açılmış olmasına rağmen öğrencilerin bu okulda eğitim görmediği bildirildi. Konuyu İl Genel Meclisi’ne taşıyan MHP’li İl Genel Meclis Üyesi Halil Turhan, Çan Karadağ İlköğretim Okulu’nun açık olduğunu ancak öğrencilerin burada eğitim görmediğini söyledi.
 
Sorunun bir şekilde çözümlenmesi gerektiğini belirten Turhan; “Gönül isterdi ki, bu çalışmalar okullar açılmadan tamamlansın. Okullar açıldıktan sonra çocukların böyle bir sorunla karşılaşması İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün bu konuda sorumlu davranmadığını düşünüyorum. Bu sorunun bir şekilde halledilmesi lazım. Kim halledecekse halletsin” diye konuştu.
 
 
Çan ilçesinde bulunan Karadağ İlköğretim Okulu’nun açılmış olmasına rağmen öğrencilerin bu okul da eğitim görmediği bildirildi. Konuyu İl Genel Meclisi’ne taşıyan MHP’li İl Genel Meclis Üyesi Halil Turhan, Çan Karadağ İlköğretim Okulu’nun açık olduğunu ancak öğrencilerin burada eğitim görmediğini söyledi. Taşımalı sistem ile bir başka okula giden öğrencilerin ve velilerinin mağdur olduğuna dikkat çeken Turhan; “Kocayayla’ya taşımalı sistem yapıldığını ancak taşımalı sistemin parasının ve yemeklerinin ödenmediğini, velilerin kendi ceplerinden karşılandığını, burada bir mağduriyet yaşandığını, bu mağduriyetin bizim tarafımızdan burada dile getirilip az önce ben bir öğrenci velisi ile görüştüm. Bunu ister sözlü soru önergesi olarak Çan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden araştırılmasını, ister sizin aracılığınızla Milli Eğitim Müdürlüğü’nden sorulmasını bu sorun başka bir köyde daha varmış herhalde, giderilmesini talep ediyorum” dedi. CHP’li İl Genel Meclis Üyesi İsmail Doğan ise, konunun CHP’li vekil tarafından Bakanlığa soru önergesi verildiğini anımsattı. Çan ilçesinde 3 köyde bu sorunun yaşandığını dile getiren AKP’li İl Genel Meclis Üyesi Şerafettin Bal, eğitim ve öğretim yılının yeni başlaması nedeniyle eksiklerin giderilmeye çalışıldığını vurguladı.
 
“Çalışmalar okullar açılmadan tamamlanmalıydı”
Bunun üzerine yeniden söz alan MHP’li İl Genel Meclis Üyesi Halil Turhan; “Benim çalışmalardan haberim yok. Gönül isterdi ki, bu çalışmalar okullar açılmadan tamamlansın.. Okullar açıldıktan sonra çocukların böyle bir sorunla karşılaşması İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün bu konuda sorumlu davranmadığını düşünüyorum. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü zamanında önlemini alsın ve bu sorunları gidersin. Bu sorunun bir şekilde halledilmesi lazım. Kim halledecekse halletsin” diye konuştu.
Paylaş