Okul önlerinde imam-hatip baskısı

4+4+4 sürecinde yaşanan olumsuzluklar ve sıkıntılar bir tarafta dururken; CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş bir yandan da, çocuklara imam-hatip baskısı yapıldığını iddia etti.

725
Milli Eğitim Bakanlığı’nın özel olarak görevlendirdiği öğretmenler vasıtasıyla, öğrencilerin imam-hatip ortaokul ve liselerine yönlendirilmeye çalışıldığını iddia eden Sarıbaş: “Öğrencilerin önünü kesmek için bu girişimlerde bulunmasınlar. Milli eğitimdeki insanlar siyaset yapmamalılar, devlet memuru olduklarını unutmasınlar. Gün gelir bu yaptıklarının hesabını verirler” dedi.
 
Okullara kayıt sürecinin başlaması ile birlikte okul önlerinde yaşanan gelişmeleri gündeme taşıyan CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, öğrencilerin okul önlerinde imam hatip liselerine kayıt olması için telkinde bulunulduğunu ifade etti. Milli Eğitim’in özel görevlendirdiği öğretmenlerin okulları dolaşarak öğrencilere İmam Hatip’e kayıt olun yönünde ikna çabalarında bulunduğunu bildiren Sarıbaş; “Öğrencilere siz kısa yoldan hayata atılın. Boş verin diğer bölümleri gelin imam hatip okullarına hemen hayata atılın. Okumayı çok uzun boylu düşünmeyin deniliyor” dedi...
 
Okullara kayıt sürecinin başlaması ile birlikte yaşanan bazı gelişmelerde gün yüzüne çıkıyor. Çok çarpıcı bir tespitte bulunan CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, öğrencilerin okul önlerinde imam hatip liselerine kayıt olması için telkinde bulunulduğunu ifade etti.
 
Milli Eğitim’in özel görevlendirdiği öğretmenlerin okulları dolaşarak öğrencilere İmam Hatip’e kayıt olun yönünde ikna çabalarında bulunduğunu bildiren Sarıbaş; “ Öğrencilere siz kısa yoldan hayata atılın. Boş verin diğer bölümleri gelin imam hatip okullarına hemen hayata atılın. Okumayı çok uzun boylu düşünmeyin deniliyor. Bu  propagandayı milli eğitim bakanlığının göndermiş olduğu görevlilerin yaptığını tespit ettim” dedi.
 
Çocukların en son aşamaya kadar okuyarak bilim adamlığı, profesörlüğe ve en iyi üniversitede eğitim alan bilime inanan insanlar olması gerektiğini bildiren Sarıbaş; “Bilime inanan öğrencilerin önünü kesmesinler. Halkın öğrencilerin okumasının önünü kesmek için bu girişimler de bulunmasınlar. Bir an önce hayata atılmak yerine daha çok okumayı daha iyi okullara gitmeyi tavsiye etsinler. Bunları okumamaya teşvik etmek eğitimde farklı yollara sevk etmeye çalışıyorlar. Milli eğitimdeki insanlar siyaset yapmamalılar, devlet memuru olduklarını unutmasınlar. Gün gelir bu yaptıklarının hesabını verirler” dedi.
Paylaş