havadurum

Okçuluğu'nun kalbi Çan'da attı

293
Çan Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü ile ÇOMÜ Çan Meslek Yüksekokulu`nun iş birliği ve Çanakkale Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu İl Temsilcisi Serpil Atalay`ın desteğiyle etkinlik düzenlendi. `Türk Okçuluğu ve Atlı Okçuluk` üzerine etkinlik gerçekleştirilen etkinlikte "Gelenekten Geleceğe Türk Okçuluğu ve Atlı Okçuluk" konularında sunumlar yapıldı. Seminere; Çanakkale İl Gençlik ve Spor Şube Müdürü Sedat Bektaş, Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Başkanı Cengiz Toksöz, Federasyon Eğitim Kurulu Başkanı ve Milli Takım Teknik Direktörü Cüneyt Öztan, Federasyon Alt Yapı ve Tesisler Kurulu Başkanı Selim Erduğan, Simav Geleneksel Okçuluk Kulübü Başkanı Süleyman Akif Ünlü, Halk Ozanı ve Ülkü Ocakları Sanatçısı Mehmet Çeker, Türkiye Geleneksel Atlı Sporlar Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ertan Erkekoğlu ve çok sayıda öğrenci katıldı.
 
"Geleneksel Türk Okçuluğunu en iyi şekilde tanıtmak için kurulduk"
Açılış konuşmasını yapan Çan Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü Başkanı Barış Engin, kulübün kuruluş dönemine ilişkin, "Geleneksel Türk Okçuluğunu, milli ve manevi değerlerini bölgesel, ulusal ve uluslararası seviyede en iyi şekilde tanıtmak, yaygınlaştırmak ve ata sporunu genç kuşaklara aktarmak adına 15 Kasım 2021 tarihinde kurulduk ve 22 Aralık 2021 tarihinde faaliyete başladık. Kurulduğu günden bu yana kulübümüz "insanı yaşat ki devlet yaşasın" şiarını edinmiş ve programlarını, faaliyetlerini bunun üzerine oturtmaya çalışmıştır" dedi.
 
Engin "Geçmişini bilmeyen, geleceğini de bilemez"
Kulüp Başkanı Engin, sözlerini şu şekilde sürdürdü, "Ana hedefimiz, yüzyıllar boyunca deneyimlerle kazanılan ve binlerce yıldır kuşaktan kuşağa "üstat-talebe" ilişkisi ile aktarılan Türk Okçuluk Federasyonu ile birlikte en ileriye taşımaktır. Hayvan ölür, semeri kalır; insan ölür eseri kalır. Gidenin değil, bırakmayanın ardından ağlamalı. Bırakanın da bıraktığı yerden devam etmeli. Durmaya, dinlenmeye hakkımız yok. Çünkü zaman yok, süre az. Geçmişini bilmeyen, geleceğini de bilemez. Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın. Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın." 
 
Üstatlardan unutulmaz sunumlar...
Etkinlikte Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyon Başkanı Cengiz Toksöz, Geleneksel Türk Okçuluğu hakkında önemli bilgiler verdi. Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyon Başkan Yardımcısı Cüneyt Öztan ise okçuluk sanatının dinamiklerinden bahsetti. GASDF MHK Başkanı ve Atlı Savaş Sanatları Uzmanı Ertan Erkekoğlu eski savaşlarda kullanılan ok ve yayların kullanımıyla ilgili konuşma yaparak atlı okçuluğun tarihsel süreç içerisindeki değişimi ve gelişimini anlattı. Son olarak Halk Ozanı, Ülkü Ocakları Sanatçısı ve Çan Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü Üyesi Mehmet Çeker ise türkülerle etkinliğe eşlik etti.
(Atilla Akın)
Paylaş