Öğretmenlerden eşofmanlı eylem

Eğitim-Sen, Türkiye genelinde bulunan okullarda dinsel simgelerin kullanımının yaygınlaştığı gerekçesiyle radikal bir sivil itaatsizlik eylemi yapacak.

481
Eğitim-Sen Genel Merkezi’nin ‘5 Aralık’ta işyerlerimize eşofmanlarımızla gidiyoruz’ çağrısı doğrultusunda, binlerce öğretmen derslere eşofmanla girecek. Türkiye genelinde olduğu gibi Çanakkale’de de 5 Aralık tarihinde öğretmenlerin derslere eşofmanla gireceğini belirten Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç, AKP hükümetinin eğitim alanında yaptığı uygulamaları protesto edeceklerini söyledi. Koç; “Eşofman eylemi Türkiye genelinde uygulanacak. Tabi ki bunun bir parçası olarak Çanakkale’de uygulanacak. Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı, bir anlamda demokratik katılımı dikkate almadan ve ‘Ben yaptım oldu’ mantığından hareketle bir gece yarısı kararlar çıkartıyor. Eğitimciler sabah kalktıklarında ilginç kararlarla karşılaşıyor. Bu kararlara karşı bütün bilimsel ve demokratik tepkilerimize rağmen hiçbir şekilde bunların dikkate alınmaması, beraberinde eğitim ve bilim sürecinin akıl ve bilim dışı bir sürece girmesi bizim önemli ölçüde tepkimizi çekiyor. Bu ülkede yaşanan halkların geleceğinin aydınlanması ancak aklın ve bilimin yol göstericiliği ile olur. Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda hiçbir şekilde demokratik kuralları dikkate almayan bir uygulama yapmaktadır” dedi.
 
“Eşofmanla tepkimizi göstereceğiz”
Eğitim-Sen olarak okullarda tek tip kıyafet uygulamasının kaldırılmasına tepki göstereceklerini ifade eden Koç; “Öğrencilerin kılık kıyafetlerini bile değiştirme çabası içindeler. Buna ek olarak çıkarılan yönetmelikle çocuk yaştaki kişilerin düşüncesine baskı ortamı hazırlanırken, özgür giyinmek isteyen kişilerin de bir anlamda baskı altına alınması ile ilgili süreç başlamaktadır. Bütün bunlara tepki olarak Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası olarak 5 Aralık’ta bütün Türkiye’de işyerlerine eşofman giyerek gidip tepkimizi dile getireceğiz” diye konuştu.
Paylaş