havadurum

Öğretmenler Günü'nde duygu dolu anlar yaşandı

523

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Çanakkale Merkez ve ilçelerde bir dolu etkinlik düzenlendi. Sabah saatlerinde törenlerle başlayan etkinlikler gün boyu devam etti. İÇDAŞ Kongre Merkezi`nde Öğretmenler Günü`ne özel program hazırlanırken Deniz Polisevi`nde ise öğretmenler bir araya geldi. İÇDAŞ Kongre Merkezi`nde düzenlenen etkinlik, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başladı. Programda İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Öğretmen Sema Saltık kaleminden kendi yorumuyla "Çocuk" isimli şiirini okudu. Devam programda göreve yeni başlayan öğretmenler yemin etti. Vali İlhami Aktaş tarafından emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgesi verildi. Düzenlenen programa; Vali İlhami Aktaş, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Sadi Akman, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan Oran, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, Çanakkale Baro Başkanı Av. Hande Keskin, protokol üyeleri, il müdürleri, şehit aileleri, gaziler, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, idareciler, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci de katıldı. 

 
Ödüller verildi
Göreve yeni başlayan öğretmenler yemin etti. Yemin törenin ardından Öğretmen Suat Eldem tarafından "Sen Öğretmensin" şiirinin okumasının sonrasında Hüseyin Akif Terzioğlu Ortaokulu öğrencilerinden Kardelen Ercan ve Mert Yıldırım`ın zeybek gösterisi izlendi. Öğretmenler günü kutlama programında, Vali Aktaş tarafından emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgesi verildi. Hizmet şeref belgelerinin verilmesinin ardından öğretmenler günü nedeniyle Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Öğretmen Olmak" temalı öğretmenler arası resim yarışması ve ortaokul ile lise öğrencilerine yönelik şiir yarışmalarında, Lise Öğrencilerine Yönelik Şiir Yarışmasında Çanakkale`de 1. Olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Şebnem Berna Mete ve Ortaokul öğrencilerine yönelik şiir yarışmasında 1. olan Lapseki Plevne Ortaokulu öğrencisi Melih Can Korkut`a ödülleri Vali Aktaş tarafından verildi. 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı, Hüseyin Akif Terzioğlu Ortaokulu öğretmenlerinden Elif Demir Deniz tarafından "Güneşin Çocukları" şiirini okuması ve sinevizyon gösterisinin izlenmesinin sonrasında Hüseyin Akif Terzioğlu Ortaokulu Çocuk Korosunun gösterisi ile son buldu. Program öncesinde Vali İlhami Aktaş, Şehit Öğretmenler anısına Mustafa Kemal İlkokulu öğretmenlerinden Mustafa Çakar tarafından hazırlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü Ebru Sergisini gezerek eserler hakkında Mustafa Çakar` dan bilgi aldı.
 
Öğretmenlerinin müzik dinletisi büyük beğeni topladı
Vali İlhami Aktaş ve eşi Songül Aktaş, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen programda öğretmenlerle bir araya geldiler. Deniz Polisevi`nde gerçekleşen programa Vali İlhami Aktaş ve eşi Songül Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Maarif Müfettişleri, Okul Müdürleri, öğretmenler ve aday öğretmenler katıldı. Programda; Vali Aktaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz günün anlam ve önemine ilişkin birer konuşma yaptı.  Yapılan konuşmaların ardından, Şehit öğretmenler anısına Mustafa Kemal İlkokulu öğretmenlerinden Mustafa Çakar tarafından hazırlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü Ebru Sergisi eserlerinin gösterildiği video izlendi.
 
Öğretmenlerle sohbet ederek bir süre görüşen Vali İlhami Aktaş, eğitim öğretim yılının huzurlu ve başarılı geçmesi dileklerinde bulunarak, öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı. Program, Akçansa Güzel Sanatlar Lisesi Öğretmenleri tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisi ile son buldu.
(Nevin Yüksel)
Paylaş