Öğretmenevinde içki yasaklanıyor mu?

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Grup Başkanı Fevzi Durgun imzasıyla Türkiye genelindeki akşam sanat okullarını da bünyesinde bulunduran bütün öğretmenevlerine , alkol satışının yasaklanması gerektiğini içeren resmi yazı Çanakkale`ye de ulaştı. Çanakkale`deki öğretmenevinde alkol satışının yasaklanıp yasaklanmayacağı merak konusu.

1086
Yasaklama önce Milli Eğitim Bakanlığı`nın öğretmenevlerinde alkol satışıyla ilgili ne yapması gerektiğini, 25 Nisan tarihinde Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu`na sorulduğu öğrenildi. TAPDK`lundan gelen yanıtın da ekli bulunduğu “Alkol yasağı” ile ilgili yazıyı İl Milli Eğitim Müdürlükleri`ne gönderdi. Yazıda, alkol satış yasağının olması gerektiği belirtilerek, “Öğretmenevlerinin asli fonksiyonlarının eğitim çalışanlarının konaklama ihtiyacını karşılamak olduğu, ayrıca yeme-içme, spor , eğlence ve eğitim ihtiyaçları için yardımcı ve tamamlayıcı birimleri de bünyesinde barındıran kurumlar olarak tanımlanmıştır. Yasaya göre; öğretmenevleri de her türlü eğitim-öğretim kurumları olarak tanımlanan madde kapsamındadır” denildi. Yasa ve yönetmelikleri uzun uzun anlattığı görülen Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Suat Evcimen`in öğretmenevi ve akşam sanat okullarının eğitim ve öğretim yönleri ile eğitim ve öğretim konumları olup-olmadığının tarafınızca değerlendirilmesi ve ve önceden alkollü satış belgesi almış olanların kurumumuze bildirilmesi uygundur” ifadelerine yer verirken, Milli Eğitim Bakanlığı da bu yazışmayı tüm teşkilatıyla paylaştı.
 
Çanakkale`de yasaklanacak mı?
Bir süre önce yıkım kararı alınan ve boşaltılmaya başlanan Çanakkale Öğretmenevi`ndre bu yazıya istinaden alkol satışı yapılıp yapılmayacağı merak konusu. Önümüzdeki ay yıkılması beklenen ve ödenek bulunduğunda yerine depreme dayanıklı bir öğretmenevi yapılacak olan Çanakkale`de alkol yasağı uygulanması halinde nasıl bir tepki alınacağı da bilinmiyor. Öyle ki Çanakkale Öğretmenevi`nin, restoran bölümüyle kar eden bir kuruluş olmasına rağmen, alkol satışının yasaklanması ile birlikte işlevsizleşeceği tahmin ediliyor.
 
Yeni öğretmenevinde alkol yok
Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, “Bakanlığın yazısı elimize ulaştı. Bu konuda ben ne söyleyebilirim ki? Bakanlığın yazısı ortada. Biz alkol satılacak ya da satılmayacak diyemeyiz, bize gelen talimat ne ise onu uygularız” dedi. Karataş, bu açıklamaları ile yeni yapılacak öğretmenevinde alkol satışı yapılmayacağın ima ederken, bu konunun öğretmenevi üyeleri tarafından nasıl karşılanacağı ise merak ediliyor.
Paylaş