Öğretmen Evi yıkılıyor

Çanakkale`de Kordonboyu`nda bulunan Öğretmen Evi`nin yıkılacağı öğrenildi. Depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile Ağustos ayı içinde yıkılması planlanan Öğrnetmen Evi`nin tekrar inşaa edilip edilmeyeceği ise merak konusu!

1520
Çanakkale`de Öğretmen Evi`nin Kordonboyu`nda bulunan sosyal yaşam alanı ve restoran bölümünün depreme dayanıksız olduğu ortaya çıktı. Uzun yıllardır hizmet veren bina ile ilgili olarak Şubat ayında yapılan inceleme ve araştırma sonucunda binanın depreme dayanıksız olduğu kanıtlandı. İnceleme ve araştırma sonucunda oluşan raporda bina zeminini bir metre altında su bulunduğunun ve zeminin yüzde 84 oranında sıvılaşma kabiliyetinin olduğunun ifade edildiği öğrenildi.
Bina boşaltılacak
Deprem araştırması yapılan Çanakkale Öğretmen Evi Kordon şubesinin rapora bağlı olarak önümüzdeki günlerde boşaltılacağı öğrenildi. Can güvenlinin olmadığı ileri sürülen binanın boşaltma işlemenin ardından ise yıkımına başlanacağı bildirildi. Bina ile ilgili olarak, boşaltma ve yıkım işlemlerinin ardından yerine ne yapılacağı ise merak konusu. Tekrar Öğretmen Evi inşaatının başlayıp başlamayacağı ya da alanın farklı bir şekilde değerlendirilip değerlendirilmeyeceği gibi konular merak ediliyor.
 
“Daha güzel bir bina yapacağız”
Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, konuyla ilgili olarak açıklama yaptı. Karataş, binanın yıkım işlemlerinin ardından maddi durum aşılarak yerine yeni bina yapılacağını kaydetti. Karataş, “Para bulur bulmaz ihalesini yapacağız. Mevcut binanın yerine bir kat daha fazlasıyla bir bina yapmayı düşünüyoruz” dedi.
Paylaş