havadurum

Öğretim üyelerine haksızlık, devlete zarar!

ÇOMÜ’de yaşanan haksızlıkların ardı arkası kesilmiyor. ÇOMÜ’de yeni öğretim yılının planlamalarına ilişkin alınan kararlarda öğretim üyelerinin yaşadığı hoşnutsuzluğa bir yenisi daha eklendi. Yönetimin almış olduğu kararların objektif olmaktan uzak olduğu iddialarının kamuoyuna mal olduğu şu günlerde şimdi de ÇOMÜ yönetiminin öğretim üyelerinin ders programını belirler iken yanlı davrandığı iddia ediliyor.

697
Yeni öğretim yılı için akademik takvimin belirlendiği ÇOMÜ’de bazı öğretim üyelerine maaş karşılığı girmesi zorunlu ders sayısı kadar dahi ders verilmeyerek bu öğretim üyelerine haksızlık yapılır iken, diğer yandan bu dersler için devletin ilave ücretler ödemek zorunda kaldığı bir uygulamanın yapıldığı ortaya çıktı. Kamu yararı adına devletin zarara sokulduğu bu uygulama için gerekli denetimin yapılması istendi.
 
Öğrenciler tepkili
Yaşanan bazı olaylar nedeniyle üniversitede eğitim gören öğrenciler tepkilerini gazetemize dile getirdiler. Bu durumdan son derece rahatsız olduklarını ifade eden öğrenciler, “Bizlere sınıflarda küfürlü, kaba ve hakaret edici üslupla yaklaşan bu çirkinliğe itiraz eden arkadaşlarımıza ‘S…..tirin gidin istediğiniz yere şikayet edin buradaki yöneticilerin hepsi benim kankam’ diyenler dersleri fazla fazla doldururken bazı hocalarımıza hiç ders verilmiyor“ dedi.
 
Yeni öğretim yılı için akademik takvimin belirlendiği ÇOMÜ’de bazı öğretim üyelerine maaş karşılığı girmesi zorunlu ders sayısı kadar dahi ders verilmeyerek bu öğretim üyelerine haksızlık yapılır iken, diğer yandan bu dersler için devletin ilave ücretler ödemek zorunda kaldığı bir uygulamanın yapıldığı ortaya çıktı. Öğretim üyeleri arasında ayrımcılığın yapıldığı iddiaları bu kez çok daha farklı bir uygulama ile gündeme geldi. Bir yanda aldığı maaşı hak etmek için girmesi zorunlu sayıdaki dersler kendisine verilmeyen öğretim üyeleri durur iken, bu derslerin ilave ders ücreti ödenerek başka öğretim üyelerine verilmesi aynı zamanda devletin kaynaklarının hoyratça kullanılması olarak yorumlandı. Kamu yararı adına devletin zarara sokulduğu bu uygulama için gerekli denetimin yapılması istendi. Her fırsatta eşitlik ve adaletli olmak konusunda söylevlerde bulunanların bu uygulamalar ile ÇOMÜ’de akademik barışa zarar verdikleri bildirildi.
 
Öğrencilerin tepkisi
Gazetemize ulaşan öğrenciler bu durumdan son derece rahatsız olduklarını dile getirdiler. Bizlere sınıflarda küfürlü, kaba ve hakaret edici üslupla yaklaşan bu çirkinliğe itiraz eden arkadaşlarımıza “s…..tirin gidin istediğiniz yere şikayet edin buradaki yöneticilerin hepsi benim kankam” diyenler dersleri fazla fazla doldururken bazı hocalarımıza hiç ders verilmiyor dedi. Bir üniversite için hiç de hoş olmayan böylesi, iddiaların gelecek günlerde neleri beraberinde getireceği kamuoyununun merakla beklediği bir konu olarak gündeme girdi.
Paylaş