havadurum

Öğrencilerin projeleri sergiyle tanıtıldı

Çanakkale’de konaklayan 40 öğrencinin, 15 gün boyunca kentin önemli bölgeleri için hazırladığı peyzaj çalışmaları görücüye çıktı.

495
Çanakkale Valiliği ile Çanakkale Belediyesi ve TMMOB Peyzaj Mimarları Odası tarafından düzenlenen kentsel rehabilitasyon, peyzaj tasarım, restitüsyon ve restorasyon proje çalışmalarının sonuç ürünleri, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisi’nde açılan sergiyle tanıtıldı.
 
Çanakkale ilinin doğal-kültürel değerlerinin korunması amacıyla kentsel rehabilitasyon ve peyzaj tasarım, restitüsyon ve restorasyon proje çalışmaları için kente gelen TMMOB Peyzaj Mimarları Odası 6. Yaz Okulu öğrencilerinin 15 gün boyunca hazırladığı projeler büyük takdir topladı.
 
Sarıçay, İskele Meydanı ve Hamidiye Tabyası başta olmak üzere kentin pek çok alanında gerçekleştirilmesi planlanan peyzaj çalışmalarını gerçekleştiren öğrencilerin büyük bir titizlikle hazırladıkları projeler, halkın beğenisine sunuldu.
 
AKP Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Vali Yardımcısı Alper Faruk Güngör tarafından kurdelesi kesilen sergiye Belediye Başkan Vekili Muharrem Erkek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şinasi Haznedar, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Büyük takdir toplayan projeleri inceleyen protokol üyelerine, çalışmalar hakkında bilgiler de verildi. Sergide yer alan çalışmaların incelenmesinin ardından TMMOB Peyzaj Mimarları Odası 6. Yaz Okulu öğrencilerine çalışmalarında destek verenlere plaketleri takdim edildi.
Paylaş