havadurum

Öğrencilerin projeleri büyüledi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü 3. Bilim Şenliği Halk Bahçesi’nde başladı. Açılışta konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Dr. Şaban Karataş, çocuklara seslenerek; “Çocuklar icat çıkartın. Siz mucit olun yaratın bizi şaşırtın. Sizin yaptıklarınızla biz gurur duyuyoruz” dedi.

612
 
 
 
 
Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen 3. Bilim Şenliği Halk Bahçesinde başladı. Eğitim öğretimin kalitesini ve verimliliğinin arttırılması, fen ve teknoloji programının hedeflemiş olduğu bilim okur-yazar bireylerin yetiştirilmesi konusunda ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine bilimsel araştırma yapmaya teşvik ederek kendilerini bilim insanı gibi hissetmeleri için imkan sağlamak ve araştırma sonuçlarını rapor haline getirerek sunuş ve tartışma becerilerini geliştirilmek amacıyla düzenlenen Bilim Şenliği açılış törenine Vali Yardımcısı Canan Hancer Baştürk, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Dr. Şaban Karataş, Dernekler İl Müdürü Resul Karakurt, eğitim camiası, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, öğrencilerin birer cevher olduğunu ifade ederek; “. Çocuklarımızın beyinlerinin her hücresinde çok güzel fikirler var. Bunları ortaya çıkartmalı, değerlendirmeliyiz” dedi. Açılış öncesi Özlem Kayalı İlköğretim Okulu öğrencilerinin mehter takımı gösterisi, Hüseyin Akif Terzioğlu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencilerinin müzik dinletisi, Nedimehanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerinin halk oyunları gösterisi büyük beğeni topladı.
 
 
“İcat çıkartın”
3. Bilim Şenliği’nde konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Dr. Şaban Karataş; “Eğitim bir bütün olarak öğrencideki yeteneğin kabiliyetin ortaya çıkartılması şeklinde de tarif edilebilir. Her öğrencimizin bir cevher her öğrencimizin dimağındaki yüreğindeki fikirlere düşünceler duygularında ortaya çıkartılması gereken bir hazine olarak algılıyoruz. Öğretmenlerimiz bu düşünce ile sene boyunca dersliklerde çalışıyor ve gayret gösteriyorlar. Bütün gayretimiz çalışmamız öğrencinin yüreğindeki bu hazineyi ortaya çıkartmak için. Eğitimin sadece derslikle sınırlı kalmadığını hepimiz biliyoruz. Bunun mutlaka uygulamaya yansıtılmasını görmek gerekiyor. Bugünkü sergi bunu ispatlıyor. Çocuklarımızın beyinlerinin her hücresinde çok güzel fikirler var. Bizim çocukluğumda büyüklerimiz bir afacanlık yaptığımızda icat çıkartma derlerdi. Hatta 80’ler dizini izleyenler görmüştür. Evin babası çocuklara icat çıkartma nasihatinde bulunur. Biz hep icat çıkartma nasihati ile büyüdük. Ben sevgili yavrularımıza diyorum ki çocuklar icat çıkartın. Siz mucit olun yaratın bizi şaşırtın. Sizin yaptıklarınızla biz gurur duyuyoruz” dedi.
 
Projeler ödüllendirildi
Bilim Şenliği Sergisine 25 okul 280 proje ile başvurdu. 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında "Bu Benim Eserim" proje çalışmasında bölge bilim Çanakkale Merkez İlköğretim Okulu ‘Pulum Kabuğum Isıyı Yalıtırım’ ,Özel Gökkuşağı İlköğretim Okulu ‘Özel Tasarlanmış Akıllı Dolap’ ve Biga Sakarya İlköğretim Okulu ‘Şu Çıkan Buluta Bak, İnen Suya İnat’ isimli eserleri ödül kazandı.
 
Proje çalışmasında dereceye giren öğretmen ve öğrencilere, Merkez İlköğretim Okulu öğretmenleri Ümran Yavuz ve Gülşah Cebeci rehberliğinde Pulum Kabuğum Isıyı Yalıtırım Projesinde görev alan öğrencileri Deniz Or ve Tuğçe Güz, Biga Sakarya İlköğretim Okulu öğretmeni Adnan Arı rehberliğinde Şu Çıkan Buluta Bak, İnen Suya İnat Projesinde görev alan öğrencileri İrem Gündoğdu ve Hatice Yılmaz; Özel Gökkuşağı İlköğretim Okulu öğretmeni Beyza Uz rehberliğinde Özel Tasarlanmış Akıllı Dolap Projesinde görev alan öğrencileri Mehmet Yılmaz ile Müzeyyen İlknur Coşkun’a ödülleri takdim edildi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Paylaş