havadurum

Öğrencilerin mezuniyet coşkusu

Çanakkale’de 14 ortaöğretim okulundan mezun olan 1564 öğrencinin mezuniyet töreni 18 Mart Stadyumunda gerçekleştirildi.

568
 
 
 
Çanakkale`de ortaöğretim okullarından mezun olan 1.564 öğrenci, toplu mezuniyet töreni için 18 Mart Stadyumu’nda bir araya geldi. Törene mezun olan öğrenciler ve velilerinin yanı sıra Vali Güngör Azim Tuna, Boğaz ve Garnizon Komutan Vekili İkmal Yarbay Ahmet Köse, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal, Defterdar Sacide Şakar, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Recai Keleş katıldı. Okullarından birincilikle mezun olan öğrencilere Vali Güngör Azim Tuna, ikincilere Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve üçüncülere İl Milli Eğitim Müdür Vekili Recai Keleş diploma ve plaketlerini verdi. Okul birincisi öğrenciler, okul kütüklerine künyelerini çaktı.
 
 
“Sorumluklarımızı yerine getirmeliyiz”
Mezun öğrenciler adına konuşma yapan Anadolu Lisesi dönem birincisi Eylem Eroğlu; “Aynı gaye ve idealler uğruna hareket ettiğimizde neden engelleri aşamayalım. Bu sürecin sonunda daha zorlu ve çok daha iyi değerlendirilmesi gereken üniversite yılları beni ve tüm arkadaşlarımı bekliyor. Aynı başarıyı sürdürerek ülkem adına önemli işler yapabilmeyi, hedefliyorum” dedi.
 
Eroğlu şunları söyledi; “Bu noktada Mustafa Kemal Atatürk’ün onuncu yıl nutkunda belirttiği “Millî kültürümüzü muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracağız. Bunun için, bizce zaman ölçüsü geçmiş asırların gevşetici zihniyetine göre değil, asrımızın sürat ve hareket mefhumuna göre düşünülmelidir. Geçen zamana nispetle, daha çok çalışacağız. Daha az zamanda, daha büyük işler başaracağız. Bunda da muvaffak olacağımıza şüphem yoktur” evet Atatürk, Türk milletine özellikle gençliğe inancını her defasında dile getirdi. Bizde sorumluluklarımız layıkıyla yerine getirmeliyiz.”
 
“Her ekimin bir hasat zamanı vardır”
Törende bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdür Vekili Recai Keleş de “On iki yıllık bir emek ve gayretten sonra bunu fazlasıyla hak ettiklerine inanıyoruz. Bu yıl toplu mezuniyet törenlerinin ikincisini düzenlemekteyiz. Bu vesile ile her zaman her konuda bize destek olan himayesini esirgemeyen sayın valimize bu törenin maddi yükünü karşılamada bize her türlü desteği veren sayın belediye başkanımıza teşekkürü bir borç biliyoruz. Her ekimin bir hasadı her gül bahçesinin bir derilme zamanı vardır. Bugün yıllarca hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan büyütüp beslediğiniz ve güvenle inançla bizlere teslim ettiğiniz yavrularınız sizlere daha donanımlı daha bilgili hayatı daha iyi yorumlayan bir şekilde takdim ediyoruz” dedi.
 
 
“Gurur kaynağımızsınız”
Eğitim de mezuniyet coşkusu yaşandığını, son yılın her anlamda büyük önem taşıdığını vurgulayan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Eylül ayı ile başlayan yoğun bir öğretim dönemini öğrenciler, öğretmenler, veliler hep birlikte yaşadınız. Ortaöğretimdeki bu son yılın ayrı bir önemi vardı. Çünkü geleceğinize yön verecek tercihleri yapacağınız bir yıldı. Bir yandan dersler öte yandan girdiğiniz sınavların üzerinizde yarattığı stres bir dönemin sonuna daha geldiniz. Özverili öğretmenleriniz ve fedakar aileleriniz de bu zorlu süreci, sizlerle beraber paylaştı. Çanakkale öğrencilerimizin girdikleri sınavlarda elde ettikleri başarıları ile her zaman göz dolduran bir kenttir. Her zaman ifade ettiğim gibi bu kentin başarılı, araştırmacı, çağdaş eğitimcilerin elinde şekillenen siz gençlerimiz gelecekte aileleriniz, öğretmenleriniz ve kentimiz için her zaman gurur kaynağı olacaksınız” dedi.
 
 
“Okullarda geleceğimiz şekillenir”
Okulların sadece eğitim değil iyi, güzel insan yetiştirmek için de önemli yerler olduğunu ifade eden Vali Güngör Azim Tuna, “Daha önceki yıllarda her okulumuzun ayrı ayrı düzenlediği mezuniyet törenleri ailelerimize maddi açıdan yük getirmekte ve mezuniyet törenlerine katılımda güçlükler yaşanmaktaydı. Bu organizasyonla birlikte bu sorunlarında ortadan kalkmış olduğuna hep birlikte seviniyoruz. Orta öğretimden mezun olan bütün öğrencilerimiz bu anlamlı günde aileleri ile birlikte olabilmekte öğrencilerimiz birbirini tanımakta ve kaynaşmaktadırlar. Okullar hayatımızın belli bir bölümünü geçirdiğimiz mekanlar değildir. Günümüzü ve geleceğimizi şekillendirdiğimiz iyi, güzel insan yetiştirdiğimiz mekanlardır. Önce insan ol sonra ne olursan ol derler ya işte insan yetiştirmek iyi, güzel insan yetiştirme mekanlarıdır okullar” şeklinde konuştu.
 
 
Birinciler isimlerini ölümsüzleştirdi
Yapılan konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere diplomaları takdim edildi. Okullarında ilk üç sırada yer alan öğrenciler diplomalarını Vali Güngör Azim Tuna, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili Recai Keleş’ten aldılar. Diploma töreninin ardından okul birincisi öğrenciler, okul kütüklerine künyelerini çakarak isimlerini ölümsüzleştirdiler. Törenin sona ermesinin ardından öğrenciler masaları ve diğer malzemeleri stadyumun kenarına kadar taşıdılar.
 
 
Konserde coşku da arttı
18 Mart Stadyumunda düzenlenen tören Yüksek Sadakat” gurubunun konseriyle sona erdi. Diplomalarını alan yeni mezunlar yaz tatiline coşku içerisinde başlamış oldu. Öğrenciler konserde Yüksek Sadakat grubunun söylediği şarkılara eşlik ederek gönüllerince eğlendi.
Paylaş