Öğrencilere mezun olmadan iş imkanı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğrencilerinin mezun olmadan iş bulması hedefleniyor.

564
ÇOMÜ ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) arasında imzalanan protokol ile Öğrenci Sosyal Etkinlik Merkezi’nde (ÖSEM) İŞKUR için bir yer tahsisi yapılarak öğrencilerin mezun olmadan iş bulmaları amaçlanıyor. Bu amaçla Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar ile İş-Kur Müdürü Ali Çalışkan arasında protokol imzalandı. İmza töreninde İdari Mali İşler Daire Başkanı Ahmet Bayoğlu ile İŞKUR heyeti de hazır bulundu.
 
İmzalanan protokolün ardından konuşan Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar; “Biz öğrencilerimizin eğitiminden sorumlu olduğumuz gibi iş bulmalarından da sorumlu olduğumuzu düşünüyor ve bunun için çalışıyoruz. Öğrencilerimizin uğrak yeri olan ÖSEM’de İŞKUR için bir yer tahsisi yaptık. Öğrencilerimiz buraya giderek iş başvurusu yapma teknikleri konusunda yardım alabilecekler” dedi.
 
İŞKUR Müdürü Ali Çalışkan ise Türkiye’de işsizliğin temel nedeninin başında mesleksizliğin geldiğini belirterek; “2012 yılı içerisinde tüm İŞKUR birimlerinde toplam 2817 İş ve Meslek Danışmanı olması amaçlanmaktadır. Çanakkale’de İş ve Meslek Danışmaları 2012 yılı itibari ile açılan 5804 açık iş ilanına 7319 kişiyi yönlendirmiş olup bunlardan 3.427 kişisi işe yerleşmiştir. Gelen her işsiz ile birebir danışmanlık yapılmış olup iş arama becerileri, meslek edindirme ve iş gücü piyasası hakkında bilgi vermişlerdir. Bu bağlamda ÇOMÜ ile gerçekleştirdiğimiz protokol gereği 3 yıl boyunca hizmet verecek olan İŞKUR bürosunda ihtiyaca göre belirlenecek İş ve Meslek Danışmanları aracılığıyla ÇOMÜ öğrencilerine iş hayatına hazırlık ve işgücü piyasası hakkında bilgilendirme ile iş arama becerileri hakkında bilgiler verilecektir” diye konuştu.
Paylaş