havadurum

Öğrenciler okullarına dönmek istiyor

357
YÖK 3 Nisan itibariyle üniversitelerde uzaktan eğitimle birlikte isteyen öğrencilerle devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebileceğini açıkladı. Bu açıklamayla birlikte bahar döneminin yüz yüze veya çevrim içi kararı üniversitelerin yapacağı açıklamaya bırakıldı.
 
Öğrenciler ÇOMÜ`den gelecek açıklamayı bekliyor.
ÇOMÜ öğrencileri okulun alt yapı yetersizliğinden bahsederek bu dönemin online olma ihtimaline karşın üzgün olduklarını ifade etti. Öğrenciler aynı zamanda Çanakkale ili ve ilçelerindeki esnaf kalkınmasında öğrenci yoğunluğunun da oldukça payı olduğundan bahsederek evlerinin kirasını ödemeye devam ettiklerini de belirterek bu dönemin çevrim içi yapılmasını istemediğini ifade etti. Daha önce pandemi döneminde çevrim içi eğitimin kendileri ve öğretmenleri için verimsiz olduğunu söyleyen öğrenciler, pandemi döneminde çevrim içi eğitimin kendilerini olumsuz etkilediğini de ekledi.
 
"Hibrit eğitim istiyoruz."
Öğrenciler "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK`ün aldığı kararlara ilişkin Çanakkale Onsekiz Mart öğrencileri olarak, 2022-2023 bahar döneminde `hibrit eğitim uygulamasının bizler için daha makul ve yararlı olacağını düşünüyoruz." Diyerek bu kararlarını üniversitenin onayına sundu. Öğrenciler "Bizler eğitim hayatımıza en faydalı olabilecek şekilde devam etmek istiyoruz. Türkiye adına birlik olup bu yaraların el ele sarılmasını umuyoruz. Unutulmamalıdır ki bizler, bu şanlı ülkenin mirasları ve yarınların umuduyuz. Bu umudu birlikte yeşertelim. Saygılarımızla..." diye devam etti. 
 
ÇOMÜ öğrencilerin internet üzerinden yaptığı anket sonuçlarına göre öğrencilerin büyük çoğunluğunun hibrit eğitimle öğrenimlerine devam etmek istediği ifade edildi. 
(Esra Güller)
Paylaş