Öğrenciler için ders zili çalıyor

Türkiye genelinde olduğu gibi Çanakkale`de de bugün düzenlenecek olan törenlerle 2014-2015 eğitim öğretim yılı başlıyor.

511
Çanakkale`de yaklaşık 75 bin öğrenci için 2014-2015 dönemi okullarda çalacak ders ziliyle başlıyor. Vali Ahmet Çınar başta olmak üzere AKP Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ile İsmail Kaşdemir, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar, AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu ve CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, yayınladıkları mesajlar ile yeni eğitim öğretim yılını kutlarken, öğrencilere de başarılar dilediler.
 
Çınar`ın mesajı
Vali Ahmet Çınar; "Milletimizi ve ülkemizi geleceğe güvenle taşımak için birinci şart eğitimdir. Bu anlamda yavrularımızın en güzel şekilde yetiştirilmesi hepimizin ortak hedefidir. Bunun için; idare, öğretmen, veli ve öğrenci koordinasyonunu en güzel şekilde tesis ederek çocuklarımızın başarılı bir şekilde eğitimini gerçekleştirmek için hep beraber gayret edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle 2014-2015 eğitim-öğretim yılının tüm eğitim camiasına ve velilerimize hayırlı olmasını temenni ediyor, öğretmen ve öğrencilerimize üstün başarılar diliyor, ilköğretim haftalarını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.
 
Daniş ile Kaşdemir`in mesajı
AKP Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ile İsmail Kaşdemir ise; "2014–2015 eğitim öğretim yılına başlamanın heyecanını hep beraber yaşamaktayız. Toplumumuzun; sosyal ve kültürel açıdan gelişmesi, vatanını milletini seven, milli ve manevi değerlerine bağlı, evrensel değerleri özümsemiş, sorgulayan, gelişime her zaman açık bireylerin yetişmesi, yeni eğitim sistemimizin en vazgeçilmez unsurlarıdır. Bu ilkeler doğrultusunda bilgiye açık, ezbercilikten uzak, düşünme ve değerlendirme yeteneklerini arttıran, çok büyük bir hızla ilerleyen bilişim teknolojilerine hakim bir eğitimi öğrencilerimize kazandırmak bizlerin en büyük isteği ve beklentisidir. Başta FATİH projesi olmak üzere, yeni eğitim sistemimizde yapılan tüm atılımlar, bizlerin bu isteğini ve beklentilerini gerçekleştirme yolunda bizlere büyük bir ümit vermektedir. Tüm eğitim camiamızın ve onlara destek olacak olan bizlerin bu yolda çok ciddi gayret ve çaba sarf edeceği bir gerçektir. Eğitim sistemimizin ihtiyaç duyduğu tüm teknik ve teknolojik donanımın sağlanması için ülkemiz genelinde 30 bini aşkın bilişim sınıfı, 200 binden fazla yeni derslik açtık. Zorunlu eğitimi 8 yıldan, 12 yıla çıkardık. Toplumun sosyal ve kültürel anlamda hızla geliştirilerek, dünyanın gelişmiş ülkeleriyle rekabet edebilir bir eğitim sistemine ulaşma yolunda var gücümüzle çalışmaya devam edeceğimizi belirtmek isteriz. Değerli eğitim camiamızın ise bu yolda, her zaman bir aile şefkatiyle çocuklarımıza yaklaşarak, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı kusursuz bir biçimde yetiştirmek için göstereceği çaba ve özveriden hiç şüphemiz yoktur. Doğru yetişmiş bireyler, bilgiye zamanında ve doğru şekilde ulaşmış olan ve birey olmayı başarmış olan öğrencilerimiz hiç şüphesiz ki devletimizin ve milletimizin çok daha hızlı ve emin adımlarla ilerlemesini sağlayacaklarıdır. Bu duygu ve düşüncelerle değerli eğitim camiamızın, değerli öğrencilerimizin ve velilerimizin 2014–2015 eğitim öğretim yılını en içten dileklerimizle kutlar, başarılı ve güzel bir yıl geçirilmesini temenni ederiz" dediler.
 
Gökhan`ın mesajı
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 2014-2015 eğitim öğretim dönemi nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Gökhan; "Eğitim ve öğretim, hem geleceğimizin şekillenmesinde hem de ülkemizin kalkınmasında çok önemli bir rol üstleniyor. Bu çerçevede yeni bir eğitim öğretim dönemine girdiğimiz bu günlerde, geleceğimizi emanet edeceğimiz değerli çocuklarımızın ve gençlerimizin yeni başarılara doğru koşmalarının heyecanını hep birlikte yaşıyor ve paylaşıyoruz. Eğitimde başarılı bir seviyede olan kentimizin bu başarılara ulaşmasında yoğun emek sarf eden başta velilerimiz olmak üzere tüm okul yöneticilerimizin, öğretmenlerimizin ve işlenerek ışıldayan öğrencilerimizin 2014–2015 Eğitim-Öğretim Yılında da başarılarını arttırarak devam edeceğine olan inancımla sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.
 
Özacar`ın mesajı
Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar; “Yeni bir eğitim öğretim döneminde daha geleceğimizi emanet edeceğimiz değerli çocuklarımızın ve gençlerimizin yeni başarılara doğru koşmalarının heyecanını hep birlikte yaşıyor ve paylaşıyoruz.” dedi. Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin uyum eğitimine alındığı, 15 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan 2014-2015 eğitim öğretim yılı öncesi bir mesaj yayımlayan Belediye Başkanı M.Mustafa Özacar, şunları kaydetti: “Yeni bir eğitim öğretim döneminde daha geleceğimizi emanet edeceğimiz değerli çocuklarımızın ve gençlerimizin yeni başarılara doğru koşmalarının heyecanını hep birlikte yaşıyor ve paylaşıyoruz. Eğitimdeki başarının sırrının, Başöğretmen ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Dünya`da her şey için, medeniyet için, hayat için, başarı için, en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir” sözünde saklı olduğuna olan inancımla, çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkabilme hedefinin ancak bilgi ile yakalanabileceğine inanmaktayım. Yarınlarımız eğitim ve öğretimle aydınlık olacaktır. Çocuklarımızın üreten, yaşama doğrudan katılan, sorumlu bir birey olarak yetişmesi de en büyük özlemimizdir. Geleceğimizin güvencesi ve en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızı ülkemiz ve ulusumuz adına Atatürk’ün ilkeleri ışığında yetiştiren tüm eğitimcilerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin eğitim sezonunu kutluyor, 2014-2015 öğretim yılının başarılı geçmesini diliyorum.”
 
Kutlu`nun mesajı
AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu da yeni eğitim-öğretim yılını kutladı. Kutlu; "Yeni bir eğitim- öğretim yılına başlamanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. Eğitimdeki en önemli hedefimiz doğru bilgiye ulaşan, kendini ifade edebilen, yorum yapabilen, teknolojiyi en iyi şekilde kullanabilen, ülkesi ve bütün insanlık için çalışan nesiller yetiştirmektir. Çağdaş eğitim de, toplumsal yaşamın biçimlendirilmesinin, geleceğe yönelik adımların belirlenmesinin ve başarıya ulaşılmasının vazgeçilmez öğesidir. Sağlam temeller üzerine kurulmuş bir eğitim, çocuklarımızın geleceği kadar genç nüfus yoğunluğuna sahip ülkemizin geleceği için de en temel koşuldur. Büyük düşünmeli ve yaşamak istediğimiz ortamın şartlarının oluşmasında etkin olmalı, bunun için de gerekli bilgi ve donanıma sahip duruma gelmeliyiz. Geleceğimizin şekillenmesinde önemli yeri olan bu anlamlı günde, öğrencilerimiz okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuşmanın heyecanı ve sevincini yaşarken, yeni nesli şekillendiren değerli öğretmenlerimizin de geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı, yetiştirmenin gururunu yaşadıklarını düşünüyorum. Eğitim alanındaki her yatırımın, Ülkemizin ve ilimizin aydınlık geleceğine açılan bir kapı olduğunu biliyor ve bu amaçla çalışmalarımıza kesintisiz bir kararlılıkla devam ediyoruz. Çanakkale’miz, son 12 yılda dev adımlarla büyüyen üniversitemizle adeta kampüs şehri haline gelmiştir. Öncelikli hedefimiz 10 yıl içinde, Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı olan 2023’de ülkemizi dünyanın gelişmiş ilk 10 ülkesi arasına sokmaktır. Eğitim başta olmak üzere, diğer her alanda ki gayretlerimizin arkasındaki asli hedef işte budur. Bu vesile ile 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında yöneticilerimizi, öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi tebrik ediyor, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.
 
Önder`in mesajı
2014-2015 eğitim öğretim yılı nedeniyle mesaj yayınlayan CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder ise; "Ülkemiz , Osmanlı İmparatorluğunun yıkılışından sonra hiç ara vermeden kalkınma programları üretmeye başlamıştır.Türkiye Cumhuriyetini yaratan Atatürk ve arkadaşları KARA TAHTANIN başına geçerek Vatan evlatlarına Türkçe Eğitim-Öğretim vermeye başlamışlardır.Ülkemizin bütün yerleşim birimlerinde EĞİTİM SEFERBERLİĞİ ilan edilmiştir.Gündüzleri çocuklara ve gençlere, geceleri yetişkinlere GECE OKULLARI ile Eğitim verilmiştir.Ülkemiz bu dünya görüşü ile kısa zamanda üretime geçerek “Savaştan yeni çıktığı halde” Osmanlı İmparatorluğunun KAPİTİLASYON borçları dahil hepsini ödeyerek kalkınma hamlesine geçmeyi başarmıştır.Kara yolları ve tren yolları ,uçak fabrikaları,şeker fabrikaları,basma fabrikaları,tekel fabrikaları gibi üretime dönük birçok fabrika kurulmuş ve halkımıza istihdam sağlanmıştır. Şimdiki Hükümet olan AKP satmakla bitiremediği ve özelleştirme adı altında Cumhuriyet kazanımlarımızı yandaşlarına peşkeş çekip satmasına rağmen hala ayakta kalmamız büyük bir EĞİTİM ,ÖĞRETİM nimeti olduğunu unutmamamız gerekmektedir. Eğitim ülkemizin; toplumsal gelişimini sağlar, ekonomik ilerlemeyi ve halkın refahını sağlar, vatandaşlarımızın kişisel gelişimini ve iyi bir yurttaş olmasını sağlar, vasıflı iş gücünün gelişmesini sağlar, sonuç olarak kalkınmış Ülkeler sıralamasında yer almamızı sağlar, Cumhuriyet Halk Partimizin bütün programları bu hedeflere ulaşmak içindir. CHP: zorunlu kesintisiz temel Eğitimin 8 yıl olmasını, eğitimde nitelik ve niceliğin artırılmasını, nitelikte AB. kriterlerine ulaşmamızı, parasız Eğitim için katkı payı uygulamasına son verilmesini, öğretmenlerin ve Yöneticilerin gelişen teknolojilere uyum sağlamalarını ve bu düzeyde yetişmelerini, birleştirilmiş sınıf uygulamalarına son verilmesini, teknolojiye ayak uydurmalarını, okullar arsındaki farklılıkların kaldırılması, spor alanlarının ve Kültürel etkinliklerin geliştirilmesini istemektedir, AKP`nin böyle bir derdi yoktur. AKP Eğitim anlayışı ile Ülkemizi orta çağ karanlığına götürmektedir. AKP 4+4+4 yasası ile 5.5 yaşındaki bebekleri din ağırlıklı Eğitimle yozlaştırmaya çalışmaktadır. Daha 5.5 yaşındaki çişini yapıp donunu toplayamayacak çocuklarımızı AKP’in karanlık emellerinden korumalıyız. Kız çocuklarımızı Eğitimden yoksun bırakma çabaları ile eve hapsedilmelerine ve küçük yaşta BEBEK GELİN yapma planlarına bakar kör olmamalıyız. CHP İmam Hatip Okullarına karşı değildir. Sadece Eğitimin çağ dışı oluşuna karşıdır. Okulların açılacağı bugünlerde çocuklarımız hak ettikleri okullarda okuyamamakta , İmam Hatip okullarına kayıt için zorlanmaktadır. 15 Eylül 2014 Pazartesi günü açılacak olan EĞİTİM ÖĞRETİM YILLI için bütün vatandaşlarımızı sağ duyulu olmaya, Çocuklarımızın aydınlık gelecekleri için mücadele etmeye davet ediyoruz. Kutsal kitabımız KURAN-I KERİMİN ilk sözlerinin OKU, OKU , OKU, olduğunu, Peygamberimizin BANA BİR HARF ÖĞRETENİN, KIRK YIL KÖLESİ OLURUM ifadesini, ülkemizin kurucusu Atatürk’ün , EĞİTİMSİZ KALAN BİR MİLLETİN, HAYAT DAMARLARINDAN BİRİ KOPMUŞ DEMEKTİR sözlerini unutmayalım, halkımızı , ilerici, çağdaş, gelişen teknolojilere uyumlu bir Eğitim Öğretim seferberliği için çaba harcamaya davet ediyor,2014-2015 yılı EĞİTİM ÖĞRETİM Yılının öğrencilerimize, ailelerine hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
Paylaş