havadurum

Öğrenci velilerinin okul telaşı

İlköğretim birinci sınıflar, oryantasyon eğitimleri kapsamında bugün okula başlıyor. 16 Eylül Pazartesi günü ise tüm okullarda öğrenciler ders başı yapacak. Çanakkale’de 74 bin öğrenci için çalacak ziller öncesinde veliler, okul hazırlıklarını sürdürdü.

593
Üç aylık bir tatilin ardından 2013-2014 eğitim öğretim yılı geldi, çattı. Çanakkale’de 74 bin öğrenci ders başı yapacak. İlköğretim birinci sınıf öğrencileri hem bir haftalık oryantasyon eğitimine hem de kendileri için eğitim ve öğretim hayatına bugün başlıyor. Yeni eğitim-öğretim yılı diğer öğrenciler için ise 16 Eylül Pazartesi günü start alacak. Aileler de çocukları ile birlikte sıkıntılı bir süreç yaşıyor. Çocuklarının okul ihtiyaçlarını karşılayabilmek için veliler şimdiden çarşı pazar dolaşarak fiyat araştırması yapıyor. Asgari ücretli bir ailenin geçimlerinden arta kalan paranın okul masrafları için yeterli gelmediği ortada iken, çocuklarının eğitim hayatına kesintisiz devam etmesini sağlamak ciddi bir sıkıntı yaratıyor.
 
Kırtasiye malzemelerine ilgi
Çanakkale’de 74 bin öğrenci, eğitim hayatını sürdürüyor. Bu kapsamda öğrencilerin okul ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun bir çaba sarf eden aileler, haftasonları sabah saatlerinden itibaren gün boyu çarşıda fiyat araştırması yaparken, gerekli olan sabit kırtasiye malzemelerine de ilgi gösteriyor. Özellikle Çarşı Caddesi’nde yoğunlaşan aileler; defter, kalem, silgi gibi gereçlere ve ayakkabıya kadar birçok ihtiyaç için kentte hareketlilik yarattılar.
Paylaş