havadurum

Ödüller sahiplerini buldu

Turizm haftası nedeniyle düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri Prof. Dr. Türkan Saylan Belediye Sosyal Tesislerinde düzenlenen törenle verildi.

524
Turizm Haftası kapsamında düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yarışmasında dereceye girenler ödülleri Prof. Dr. Türkan Saylan Tesislerinde düzenlenen törenle ödülleri aldı. Törene Kültür Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Faruk Şahin, Araştırma ve Eğitim Dairesi Genel Müdürü Müjdat Özbahçevanoğlu, Kültür Turizm İl Müdürü Şinasi Haznedar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ayhan Gider, turizm sektörü temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
 
“Turizm gelirlerini arttıracağız”
Kültür Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Faruk Şahin de Türk turizminin her geçen yıl daha da çok geliştiğine dikkat çekti. Turizmin 1983 sonrası büyük bir ivme yakaladığını ifade eden Şahin; “O yıldan sonra yatak kapasitesi hızla arttı. 2011 de 31 milyon turiste karşılık 23 milyar dolar gelir elde ettik. 2012 de 35 milyon turist ve 26 milyar dolar gelir bekliyoruz. 2023 yılı hedefimizde 50 milyon turist 50 milyar dolar gelir. Avrupa da ki yakın rakibimiz İngiltere’yi kısa sürede geçeceğimize inanıyorum. Dünyada ki en büyük rakiplerimiz ise ABD ve Çin. Yatak kapasitemiz ve tesislerimizi arttırarak dünya turizm gelirlerinde daha fazlasını alacağımıza inanıyorum” dedi.
 
“Dünya insanları öteki olanı merak ediyor”
İl Kültür Turizm Müdürü Şinasi Haznedar yaptığı konuşmada; “Çanakkale’miz Türkiye’nin en özel bölgelerinden birisi. Kültür çeşitliliğine sahip, bütün çoğulcu gerekliliği barındırıyor. Turizm haftalık bir uğraş değil. Bahar, kar, kış, yazıyla bütün bir yıl sürüyor. Dünya insanları öteki olanı merak ediyor. Başkaları size yakın olmak istiyor. Kültür, turizmin olmasını da tetikliyor. Çanakkale’nin turizmden aldığı payın arttırılması için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdüreceğiz” dedi.
 
Dereceye girenler ödüllendirildi
Resim Yarışmasında Özlem Kayalı İlk Öğretimden İrem Arslan, Şiir Yarışmasında İsmail Baykut ilköğretim okulu öğrencisi Remziye Bilecen, Kompozisyon yarışmasında Lapseki Atatürk Lisesi öğrencisi Ulviye Acar, Fotoğraf Yarışmasında Gökçeada MYO’dan Tuğçe Egeli, Afiş Yarışmasında Gökçeada MYO’dan Ümmihani Gül Zeybek birinci oldu. Yarışmada dereye girenlere ödülleri verildi. Bu törenin ardından turizm haftasına katkı sunalara da plaket takdimi yapıldı.
 
Oturum yöneticiliğini Yrd. Doç. Dr. Lütfi Atay’ın yaptığı panelde Çanakkale ve turizm konuşuldu.  ÇATOD adına Lale Yılmaz, ÇARED adına Güneş Eroğlu ve Turizmci Kürşat Akkarpat’ın katıldığı panelde Çanakkale ve Türkiye turizmi üzerine gelişmeler değerlendirildi.
 
 
 
 
Paylaş