havadurum

ÖDP, kadın adayları ile yürüyor

ÖDP Çanakkale İl Genel Meclis adayları köyleri geziyor. Kırsal bölgelerde halkla birebir temas ederek, sorunlarını dinleyen ÖDP`liler, yerel yönetim anlayışlarını ve programlarını anlatıyor. Çanakkale`de İl Genel Meclisi adaylarının tamamını kadınların oluşkturduğu ÖDP, erkek egemen siyasete de önemli bir mesaj veriyor.

1268
 
Çanakkale`de İl Genel Meclisi seçimlerine aday çıkararak katılan Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) köylerde çalışmalarını sürdürüyor. 2014 yerel seçimlerine ülke genelinde, “Bizim bir fikrimiz var” kampanyası ile giren, kampanyayı 1979 yılında Fatsa Belediye Başkanı olan halka rasında “Terzi Fikri” olarak bilien Fikri Sönmez anlayışı üzerine kuran ÖDP, Çanakkale`de farklı bir anlayış ile “Başka bir dünya, başka bir Türkiye ve başka bir Çanakkale mümkün” mesajını veriyor. “Çektiğimiz acıda ve yürümeye çalıştığımız yolda yalnız değiliz” diyen ÖDP İl Genel Meclis adayları, “Sağır kulaklara inat daha çok bağırırak güzel bir geleceğin umuduyla korkusuz bir öfkeyle yürüyoruz. Bu inançla Çanakkale`nin heryerinde kadınlarla adayız” ifadelerini kullandılar.
 
 
İşte ÖDP`nin adayları
ÖDP Çanakkale İl Genel Meclisi`nin tamamı kadın olan adaylarının isimleri şu şekilde oluştu; “Özlem Ergun Açanal, Emine Güderel, Mehtap Narin Polat, Mugaddez Ünal, Ayla Gebenli Tufan, Yasemin Koç, Dilek Duman, Oya Kartal, Hülya Şener, Birsen Yıldırım.
 
Paylaş