O öğretmenin görev yeri değişti!

Gazi Ortaokulu`nda down sendromlu öğrenciye şiddet uyguladığı iddiası ile hakkında soruşturma açılan öğretmenin, soruşturmanın selameti noktasında görev yerinin değiştiği öğrenildi. Çanakkale`de özel eğitim sınıfına sahip başka bir okula geçici olarak atanan öğretmen ile ilgili soruşturma süreci devam ediyor.

891
Çanakkale`de Nisan ayı içinde gerçekleştiği iddia edilen down sendromlu bir öğrenciye şiddet uygulanması ile ilgili soruşturma devam ediyor. Gazi İlköğretim Okulu`nda bulunan Özel Eğitim Sınıfı`nda eğitim gören S.B`nin ailesine şikayeti sonucu ortaya çıkan, ardından da hem BİMER hem de Milli Eğitim kanalları ile yapılan şikayetler ile açılan soruşturma halen devam ediyor. 3 kişilik bir müfettiş ekibinin görev aldığı soruşturmada olayın tarafları ve tanıkları ile görüşmeler sürdürülürken, aynı okulda görev yapan rehber öğretmenlerin de bilgisine başvuruluyor.
 
 
Milli Eğitim olaya el koydu!
Kendilerine daha önce de bu yönde bir şikayet geldiğini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, açılan soruşturmanın büyük bir titizlikle yürütüldüğünü ifade ettiler. İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş`ın bizzat talimat verdiği öğrenilen olay ile ilgili görevlendirilen üç kişilik müfettiş ekibinin ara raporunu hazırladığı ileri sürüldü.
 
Ara rapor; “öğretmen başka bir okula gitmeli”
Konuyla ilgilenin İl Milli Eğitim Müdürlüğü`ne bağlı ilköğretim müfettişlerinin konuyu ince eleyip sık dokudukları, her noktadan konuyu araştırarak hem şikayetçi ailelerden hem de down sendromlu öğrencisine şiddet uyguladığı ileri sürülen ilgili öğretmenin ifadelerini alan, olayın tanıkları ile görüşen müfettişler ilk raporda öğretmenin başka bir okula gönderilmesi gerektiğine dikkat çektiler. Edinilen bilgiye göre, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de rapor doğrultusunda harekete geçerek, öğretmeni Özel Eğitim Sınıfına sahip başka bir okulda görevlendirdiler. Öğretmenin görevlendirdiği okulda öğretmenin ise Gazi İlköğretim Okulu`na geldiği iddia edildi. Soruşturmanın selameti açısından öğretmenin aynı okulda kalmaması gerektiğine vurgu yapıldığı öğrenilen ara raporun ardından önümüzdeki süreçte kesin raporun da hazırlanacağı bilgisine ulaşıldı.
 
İddialar nasıl oluştu?
Gazi İlköğretim Okulu`nda down sendromlu S.B`ye öğretmeni tarafından şiddet uygulandığı, ileri sürülmüştü. Geçtiğimiz ay içinde okul çıkışı sırasında ailesinin sıkıştırması sonucu şikayetlerine başlayan S.B, “Öğretmenim karnıma vurdu” dediği ileri sürülmüş ve S.B`nin ailesi de ilgili öğretmenden şikayetçi olmuştu. Şikayetlerine devam eden S.B, öğretmeninin kendisine “Seni dövdüğümü ailene söylemeyeceksin. Sorarlarsa öğretmenimizi çok seviyoruz” diyeceksin dediğini de söylemişti. Konuyla ilgili olarak şikayetçi olduklarını ifade eden aile, “Okul müdürüne, Milli Eğitim Müdürüne ve BİMER`e yaptığımız şikayetlerle konuyu gündeme getirdik. Sevgi ve ilgi ile okullarına bağlanan, öğrenmeye ve eğitim almaya çalışan çocuğumuz şimdi okula gitmek istemiyor” ifadeleri gazetemiz sayfalarında yer almıştı. Okulda çocukları eğitim gören diğer ailelerin de benzer olaylar nedeni ile şikayetçi oldukları ileri sürülürken, konuyla ilgili Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, gazetemize yaptığı açıklamada “gereken ne ise yapılacak” demişti.
Paylaş