havadurum

O öğretmen hakkında soruşturma açıldı!

Gazi Ortaokulu`nda bulunan Özel Eğitim Sınıfında öğrenim gören down sendromlu bir çocuğa, öğretmeni tarafından şiddet uygulandığı iddiları üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü de harekete geçti. İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, “Zaten daha önceki şikayetine ilişkin olarak başlattığımız bir soruşturma süreci var. Gereken ne ise yapılır” dedi.

1079
Gazi Ortaokulu`ndaki “down sendromlu öğrenciye şiddet” iddiası soruşturuluyor. Özel Eğitim Sınıfında eğitim gören down sendromlu S.B`ye yönelik uyguladığı iddia edilen şiddet ortaya çıkan öğretmen hakkında ailenin girişimleri sonuç verdi. Önceki gün ilgili Milli Eğitim Müdür yardımcısı ile görüşen aile söz konusu öğretmen hakkında soruşturma açıldığını öğrendiklerini söyledi. Baba Ramazan Beceren, “Öğretmen ile ilgili olarak hem milli eğitim hem de savcılık nezdinde şikayetlerimiz devam ediyor. Milli Eğitim Müdürlüğünün soruşturma açtığını öğrendik, emniyetten de konunun savcılığa ulaştırıldığı, savcılık kanalı ile çağrılacağımızı öğrendik. Bu işin peşini bırakmayacağız” dedi.
 
 
Karataş, “Soruşturma açıldı”
İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, ailenin daha önce yapmış olduğu şikayetten haberinin olduğunu ifade ederek, “Şimdi engelli bir öğrenciye şiddet uygulanacak da biz bir şey yapmayacak mıyız? Zaten daha öncesinde açılmış bir soruşturması var. Bu son olay da eklenerek soruşturma yürütülecek. Konudan haberdarız ve gereken ne ise yapılacak” dedi.
 
Müfettişin raporu belirleyici olacak!
İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, soruşturma süreci ile ilgili olarak da bilgiler verdi. Konuyla ilgili olarak bir müfettiş görevlendirdiklerini ifade eden Karataş, “İlgili müfettiş arkadaşımız, en kısa sürede incelemesini tamamlayacak. Okula giderek öğretmen ile, şikayetçi veliler ie ve şahitler ile görüşerek bir rapor hazırlayacak. Bu rapor doğrultusunda da gereken ne ise yapılacak” ifadelerini kullandı.
Paylaş