havadurum

O müdüre soruşturma!

4195

 Merkez Atatürk Ortaokulu Müdürü Mustafa Kocaoğlu tarafından okul zaman çizelgesinde Cuma günü, 11:55-12:55 olan öğle arasını 12:50-14:00 yapması veli ve öğretmenlerin tepkisine yol açmıştı. Özellikle öğrencileri Cuma namazlarına götürülmesi iddiası ile çizelgenin değiştirildiğini belirten Eğitim Sen, Eğitim İş ve Türk Eğitim Sen sendikaları ortak basın açıklaması yaparken, CHP Milletvekili Bülent Öz, konuyu meclis taşıyarak Milli eğitim Bakanlığı’nın yanıtlaması istemi ile “Kemal Kocaoğlu’nun Merkez Atatürk Ortaokulu’ndaki görevi ve unvanı nedir? Okulda müdür olarak görev yaptığı iddiaları doğru mudur?  Hangi Kanun ve Yönetmeliğe göre Merkez Atatürk Ortaokulu’nda müdür yapılmıştır? Hangi mevzuat çerçevesinde öğretmenlerin ve öğrencilerin ders saatlerine müdahale etmektedir? Çanakkale Merkez Atatürk Ortaokuluna ne zaman kadrolu bir Okul Müdürü atanacaktır?” sorularını yöneltmişti. Aynı zamanda Çizelgeye karşı çıkan Okul Aile Birliği üyeleri ise Müdür Kocaoğlu ile görüşerek okul velilerinin yüzde seksen oranında çizelgede değişiklik istemediğini dile getirmiş, geçtiğimiz Cumartesi günü ise Okul Aile Birliği üyesi ve öğrenci velisi Nuray Gürlek, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde uygulamaya karşı oturma eylemi yapmıştı. 

 
“Veliler çocuklarını öğle arasında aldı”
Dün birçok öğrenci velisi normal öğle arası olan 11.55’de, çocuklarını okuldan alarak son derse sokmadı. Müdür Kocaoğlu’na dilekçelerini veren veliler, çocuklarının öğle yemek saatlerinde evlerinde yemek yemelerini sağlayamadıkları, çocukların sabah 5 saate çıkartılan ders nedeni ile yorgun ve bitap oldukları, aynı zamanda uygulamanın okulda ayrımcılık getirebileceği sebepleri ile normal öğle arası olan 11:55’te çocuklarını aldıklarını ifade ettiler.  Bazı veliler uygulamanın devam etmesi halinde ise mahkemeye şikayetçi olacaklarını dile getirdiler.
 
“Müfettişler inceleme başlattı”
Son gelişmeler ile beraber Müdürü Kocaoğlu’na Milli Eğitim Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldığı, açılan soruşturma kapsamında yine Bakanlık tarafından müfettiş görevlendirerek inceleme başlatıldığı öğrenildi.   Aynı zamanda görüşlerine başvurulan Çanakkale Valiliği ve İl Milli eğitim Müdürlüğü’nün “Kemal Kocaoğlu, velilerin onayı olduğu yönünde Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yanlış bilgi verdi” şeklindeki iddiayı doğruladıkları öğrenildi. 
(Eren Aşnaz - Seçkin Sağlam)
Paylaş