havadurum

O haber neden kaldırıldı!..

Çanakkale`de haftalık yayın yapan bir gazetede Prof. Dr. Neşet Aydın`ın TÜBA`dan aldığı ödül ile ilgili başlık yer alırken, haberinin sonradan çıkarıldığın anlaşılması merak uyandırdı.Haberin çıkarılarak başlığın unutulması sonrasında “TÜBA’dan ‘kayda değer telif eser’ ödülü” başlığı altında Çanakkale Valiliği iftar organizasyonu haberi yer aldı.

685
“Sahte isimlerle yazıların yazıldığı gazete” olarak bilinen yerel bir gazetede çıkan haberin başlığı ve haber metni dikkatlerden kaçmadı. Başlıkta sözü edilen Prof. Dr. Neşet Aydın`ın TÜBA`dan mansiyon aldığı anonsu gazetenin attığı başlıkta yerini alırken, altındaki haberde Çanakkale Valiliği`nin iftar organizasyonuna yer verildi. Dikkatlerden kaçmayan haber ile ilgili “Ödül alan kişinin kim olduğu sonradan fark edilmiş olmalı ki haber değiştirilmiş ama başlığı değiştirmeyi unutmuşlar!!!” şeklinde yorumlar yapıldı.
 
Doğru başlık altında olması gereken haber
Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından Bilimsel Telif ve Çeviri Eser Ödülleri Töreni Ankara Grand Rixos Otel ‘de düzenlendi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neşet Aydın, Doğa Bilimleri alanında 28 eser arasından seçilen Soyut Cebir adlı eseriyle “Kayda Değer Telif Eser” ödülünü almaya hak kazandı. Prof. Dr. Neşet Aydın, Prof. Dr. Hatice Kandamar ile hazırladığı kitabın ödülünü 23 Haziran günü Ankara`da düzenlenen tören ile Bilim ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’tan aldı.
Paylaş