havadurum

Nihal ve Bahar Candan kardeşler kara para aklama suçundan gözaltına alındı!

Sosyal medya fenomenleri Nihal Candan ve Bahar Candan, lüks yaşantılarını sosyal medyadan paylaştıkları sırada kara para aklama suçundan gözaltına alındılar. İşte olayın detayları…

1076

Sosyal medyada milyonlarca takipçisi olan Nihal Candan ve Bahar Candan kardeşler, kara para aklama suçundan gözaltına alındılar. Candan kardeşlerin, sazan sarmalı yöntemiyle çok sayıda kişiyi dolandıran bir suç örgütüyle bağlantılı oldukları ve aldıkları paraları lüks harcamalarla akladıkları iddia ediliyor. İşte olayla ilgili son gelişmeler…

Nihal ve Bahar Candan kimdir?

Nihal ve Bahar Candan kardeşler, sosyal medyada yaptıkları canlı yayınlar, videolar ve paylaşımlarla tanınan fenomenlerdir. İkili, özellikle lüks yaşantıları, marka kıyafetleri, pahalı takıları ve seyahatleriyle dikkat çekiyorlardı. Nihal ve Bahar Candan, aynı zamanda birçok ünlü isimle de arkadaşlık kurmuşlardı.

Nihal ve Bahar Candan neden gözaltına alındı?

Nihal ve Bahar Candan kardeşler, 14 Kasım 2023 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında kara para aklama suçundan gözaltına alındılar. İddiaya göre, Candan kardeşler, sazan sarmalı yöntemiyle çok sayıda kişiyi dolandıran bir suç örgütünün mensubu olmakla ve örgütün gizli kasası olmakla suçlanıyorlardı. Candan kardeşlerin, suç örgütünden aldıkları paraları lüks harcamalarla akladıkları ileri sürülüyordu.

Nihal ve Bahar Candan’ın gözaltı süreci nasıl ilerliyor?

Nihal ve Bahar Candan kardeşler, Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alındıktan sonra Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüler. Burada ifadeleri alınan Candan kardeşler, daha sonra sağlık kontrolünden geçirildiler. Candan kardeşlerin, adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.

Nihal ve Bahar Candan’ın gözaltına alınması sosyal medyada nasıl yankılandı?

Nihal ve Bahar Candan kardeşlerin gözaltına alınması, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Birçok kullanıcı, Candan kardeşlerin lüks yaşantılarını eleştiren, alaycı ve ironik paylaşımlar yaptı. Bazı kullanıcılar ise Candan kardeşlere destek verdi ve suçsuz olduklarını savundu. Candan kardeşlerin gözaltına alınmasıyla ilgili olarak “#NihalveBaharCandan” etiketi Twitter’da trend topic oldu.

(Şerife Turhanlı)

Paylaş