havadurum

Nevruz Bayramı Esenler’de yapılacak

Nevruz etkinlikleri, tüm yurtta olduğu gibi Çanakkale’de de coşku ile kutlanacak. “Barış, özgürlük ve demokrasi umuduyla” sloganı çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinliklere Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın da katılması bekleniyor.

1000
Bahar Bayramı olarak bilinen ve Yeni Gün anlamına gelen Nevruz, tüm yurtta ve bir çok ülkede olduğu gibi Çanakkale’de de kutlanacak. Nevruz etkinlikleri çerçevesinde oldukça yoğun bir program hazırlandı. Esenler Mahallesi’nde yapılacak olan etkinliklerin bu sabah saatlerinde başlayacağı ve öğlenden sonra 17’ye kadar devam edeceği öğrenildi. Etkinliklerin ana teması “barış, özgürlük ve demokrasi” olarak belirlenirken, Çanakkale’nin “barışın kenti” sloganına uygun olarak etkinliklerin birlik ve beraberlik içinde geçmesine vurgu yapıldı. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın ise geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da etkinliklere katılabileceği öğrenildi.
 
Provokasyonlara dikkat!
İzmir’de internet üzerinden örgütlenerek Nevruz etkinliklerine saldırı düzenleyecekleri öğrenilen bazı isimlerin tutuklanmasının ardından gözler Çanakkale’ye çevrildi. İnternetteki bazı sosyal paylaşım siteleri üzerinden örgütlenerek, halkı kışkırtmaya çalıştığı bazı isimlerin takipte olduğu öğrenildi. Çanakkale’de de internet üzerinden örgütlenerek etkinlikleri provoke etmeye çalışanların barış ve kardeşliği baltalayarak, şiddet ve çatışmadan beslenen kişiler olduğu ileri sürüldü.
Paylaş