Nemrut Dağı'ndan Dönüş Yolculuğu Başladı

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki göçerler, yaz aylarında geldikleri Nemrut Dağı eteklerinden havaların soğumasıyla birlikte köylerine dönmeye başladı.

1095

Bitlis'in Tatvan ilçesinde göçerler, yaz aylarında geldikleri Nemrut Dağı eteklerinde havaların soğumasıyla dönüş hazırlığı yapıyor. Göçerler, küçükbaş hayvan sürülerini otlatmak için ilkbahar aylarından itibaren yüksek rakımlı yaylalara çıkıyor. Yaklaşık 4 aydır bölgede bulunan göçerler, küçükbaş hayvan sürülerini otlatmak için ilkbahar aylarından itibaren yüksek rakımlı yaylalara çıkmıştı.

Göçerlerin Dönüş Hazırlığı

Göçerlerden Serkan Erkin, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, sıcak havadan dolayı Batman'dan Tatvan'ın yaylalarına geldiklerini söyledi. Erkin, "Havaların soğumasıyla birlikte dönüş yolculuğuna başladık. İnşallah bir ay sonra köyümüze ulaşacağız." dedi. Erkin, Nemrut Dağı'nın eteklerindeki yaylaların hayvanlar için çok verimli olduğunu, burada hayvanların bol bol ot yiyerek beslendiğini belirtti.

Nemrut Dağı'nın Etkileyici Manzarası

Nemrut Dağı, Türkiye'nin en büyük krater göllerinden birine ev sahipliği yapıyor. Dağın zirvesinde bulunan Nemrut Krater Gölü, 13 kilometrekarelik bir alana yayılıyor. Gölün çevresindeki volkanik kayalar, renkli görüntüler oluşturuyor. Nemrut Dağı'nın eteklerindeki yaylalar ise göçerlerin yaz aylarında uğrak yeri oluyor.

(AA)


Paylaş