Ne kadar devamlı olacak?...

AKP Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, Çanakkale-İstanbul uçak seferlerinin başlayacağı bilgisini verdi..

1361
Konu ile ilgili açıklama yapan AKP Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, Çanakkale-İstanbul uçak seferlerinin 12 Şubat tarihinde başlayacağını söyledi. Haftada 4 gün olmak üzere Borajet’in Çanakkale-İstanbul uçuşlarına start vereceğini ifade eden Daniş; “Çanakkale ulaşımına ve turizmine büyük katkısı olan Çanakkale-İstanbul uçuşlarına 12 Şubat Pazar günü Borajet tekrar başlıyor. Bilindiği üzere İstanbul uçuşlarına ara verilmişti. Borajet firmasıyla yapılan görüşmelerimi çok şükür  meyvesini verdi ve haftada 4 gün olarak uçuşlarımız tekrar başlayacaktır. Çanakkale’mize verdiğimiz sözler çerçevesinde bir hizmeti tekrar Çanakkale’mize kazandırmanın mutluluğu içerisindeyiz. Çanakkale’mizin turizmine ve ulaşımına büyük katkılar getirecek olan bu uçuşların ilimize hayırlı olmasını dilerim” dedi.
 
Hava taşımacılığı için alternatif fizibilite araştırması
Öte yandan ÇTSO  uçak seferlerinin devamlığı için yeni bir fizibilite çalışması başlattı.Konu hakkında ÇTSO yönetimi  şu açıklamayı  yaptı: “İlimizden yapılan uçak seferlerinin başladığı günden itibaren devamlılığı konusunda sıkıntı olduğu, uçak şirketleri tarafından devamlı destek talebi ile gelindiği görüldüğünden hava ulaşımı için kalıcı bir çözüm üretilmesine ihtiyaç olduğu konusunda görüş birliğine varıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, geçen yıl Çanakkale-İstanbul seferlerine sağlanan desteğin Odamıza 47.000,00 TL maddi külfet getirdiğini belirterek sürekli olarak Oda bütçesinden böyle bir kaynak aktarılmasını doğru bulmadığını belirtti. Çanakkale’nin her alanda gelişimi için; deniz, kara ve hava ulaşım olanaklarının büyük öneme sahip olduğunu, hava ulaşımı gibi önemli bir konuda Çanakkale’nin  özel şirketlerin keyfiyetine kalmayı kabul edemeyeceğini, rekabet ortamı  oluşturularak hava ulaşımına kalıcı bir çözüm getirilmesi gerektiğini, hava ulaşımında Çanakkale imkanlarıyla alternatif bir model yaratmak için çalışma yaptırdığını ve  fizibilite çalışması sonuçlanınca raporu  Yönetim Kuruluna sunacağını belirtti”
 
Allahaısmarladık jet
Bugüne kadar  siyaseten bu uygulamanın gerçekleşmesi  çeşitli kereler bu hizmetin kesintiye uğraması nedeniyle  seçimlerden önce Başkan Ulgür Gökhan tarafından gündeme getirilen” Önce Türk Hava Yolları geldi, sonra AnadoluJet oldu, şimdi BoraJet’e döndü. Seçimden sonra görün siz ‘Allahaısmarladık Jet’ olacak” sözleri yeniden  gündeme geldi.
Paylaş