Ne dediler?

377

"SIRPLAR, BİZİ 5`LERDİ"
AHMET ÇAKAR [Sabah]: Çok farklı kaybedebileceğimiz, çok kötü oynadığımız, tel tel döküldüğümüz bir gecede bir puan aldık ya çok şaşkınım. Bir Türk olarak sevinçliyim ama eğer futbolun adaleti olsaydı Sırplar bizi beşlerdi. İyi oynayan tek oyuncu görmedim. Adamlar hele ikinci yarı 3-4 tane net pozisyonu kaçırdılar ki şansımıza dua edelim.

"O SAHAYA ÇIKMAMALIYDI"
ENGİN VEREL [Akşam]: Anladığım kadarıyla bizim için maçların süresi 90`dan 45 dakikaya indirildi. Almanya ve Rusya maçlarının ilk yarılarında ortada gözükmeyen Milli Takım, Sırbistan karşısında da istikrarını korudu! Oyuncu tercihleri de garipti. Rusya maçının en iyilerinden Umut Meraş`ı yanına çeken Şenol Güneş, ortalıklarda gözükmeyen Hasan Ali Kaldırım`ı sahaya sürdü. Sırbistan`ın ilk yarı attığı golde de Hasan Ali ortalıklarda gözükmedi. Zaten Sırbistan da atağa çıkarken "Kaldırım"da yürür gibi rahattı. Hasan kenara "değiştir" işareti yapıp çıktı. Ancak o sahaya hiç çıkmaması gerekiyordu.
 
"SENELERDİR AYNI ŞEY!"
ÖMER ÜRÜNDÜL [Sabah]: Senelerdir Milli Takım için değişmeyen genel görüşümü dün geceki maç bir kere daha belgeledi. Nedir bu genel görüşüm? "Milli Takımımızın senelerdir bir ekolü, oturmuş bir sistemi yok. Bu önemli rahatsızlığı en aza indirecek tek tedbir kadro istikrarıdır. Bizde ise tam tersi, rekor sayıda kadro istikrarsızlığına sahibiz." Böyle bir tabloda Milli Takımımız hangi rakiple oynarsa oynasın maç içindeki gidişat ve neticeler hep çok bilinmeyenli denklemdir. Sırbistan 57. dakikaya kadar oyunun tek hakimiydi.

"DİĞER MAÇLARA GÖRE KÖTÜYDÜK"
İLKER YAĞCIOĞLU: Sırbistan ise Milinkovic Savic`in liderliğinde her geçen dakika daha tehlikeli bir şekilde kalemize geldi. Açıkçası 2-0 geriye düşene kadar beklentilerin gerisinde kalmış bir Milli Takım izledik. Hakan`ın hazırlanış bakımından harika golünden sonra kendimize geldik. Baskımızın sonucunda da beraberlik golünü bulduk. Sonuçta yenilmedik ve Sırbistan`ı altımızda tuttuk. Ama diğer maçlarımıza oranla iyi bir maç oynayamadık.

"AKLIMA FRANSA MAÇI GELDİ"
OSMAN ŞENHER [Milliyet]: Ne olursa olsun, hangi skor çıkarsa çıksın bu milli takım bize çok büyük zaferler kazandıracak. Evet şu an, zaman zaman sıkıntılar yaşıyoruz. Bu yapılan hatalardan da herkes ders çıkaracak, sonunda bunlar da bitecek. Bakıyorum da, Almanya ve Rusya maçları hakikaten bir çok futbolcumuzu fizik olarak geriletmiş. Aklıma Konya`da Fransa`yı yendiğimiz o muhteşem maç geliyor. Gerçekten dünya şampiyonunu yerle bir ettik. Oradan İzlanda`ya gittik ve İzlanda`ya yenildik. Üç gün arayla oynanan puan maçları mental olarak takımı geriye götürüyor. Sırbistan karşısında da bunu yaşadık.

"PANDEMİ OLUMSUZ ETKİLEMİŞ"
LEVENT TÜZEMEN [Fotomaç]: Kusura bakma Şenol Hocam "Pandemi" dönemi seni olumsuz etkilemiş. Çünkü kararlarında ve tercihlerinde Milli Takım`ı EURO 2020`ye götürdüğün ayarlarında değilsin. Rusya`da eğer milliler bir geri dönüş yaptıysa ve galibiyeti kaçırdıysa bu senin yaptığın değişikliklerin ürünüdür. Tam bir "Lejyonerler takımı" görüntüsündeki Sırbistan`a karşı Mahmut`u stoperde oynatmak ve Umut Meraş`ı kulübeye çekip Hasan Ali`yi tercih etmek bir hataydı.

"ALIŞKANLIK HALİNE GELDİ"
REHA KAPSAL [Fotomaç]: Milli Takımımızın son 9 günde oynadığı 3. maç olan Sırbistan`a karşı özellikle daha önceki maçlar gibi 45 dakika oyuna iyi başlamamıza rağmen sonrasında golü yedikten sonra tamamen oyunun kontrolünü rakibe vermemiz, bunu da verirken bunu bir alışkanlık haline getirmemiz, esas Milli Takımımız için sorulması gereken soru olması gerekir.
(Haber Merkezi)

 

Paylaş