Ne dediler?

266

Uğur Meleke | Hürriyet
Bu maça çıkarken yüzde 57 ile grubun en fazla topla oynayan, yüzde 85`le en isabetli pas yapan, 25`le de en fazla şut atan takımı bizdik. Topu rakibimize bıraktığımızda pragmatik bir futbol oynamakta güçlük çekiyoruz. İlk devrede uyurgezer halimizi Ruslar iyi değerlendirdiler, Dzyuba`nın da müthiş oyunuyla soyunma odasına haklı bir üstünlükle gittiler. Devre arasında doğru oyuncu değişikliği ve doğru momentumla sahaya döndük. İkinci 45`te Cengiz Ünder önderliğinde sahayı adeta Ruslar`a dar ettik. 

Cem Dizdar | Fanatik
Dzyuba gibi 1.96 boyunda bir oyuncuya tek orta atmadan onun, yardımcı koşularına dayalı hücumlarla tüm yükü bizim savunma hattına bindirdiler. Burak ile Kenan da top almaya geldikçe oyun bizim için iyice sıkışıp, oynanamaz hale geldi. Ancak, Cengiz Ünder`le birlikte saha içi düzen, haliyle de maçın rengi değişti. Böylece, Türkiye enine genişlettiği oyunda akışkanlığı sağlayıp golü de buldu. Öyle şeyler yaptık ki, Rusya biri hariç tüm ön oyuncularını değiştirmek zorunda kaldı.

Güntekin Onay | Hürriyet
Rusya karşısında ilk yarıda planlanan hiçbir şeyi sahaya yansıtamadık. Topu öne taşıyamadık, pas yapamadık, kendi yarı alanımızdan çıkamadık. Dzyuba yüksek toplarda etkili ve güçlü bir santrfor ve Rusya hücumdaki planlarını onun üstüne kurmuş. Ozan ve Merih, sert-kesici-hamleli Avrupa`da gururumuz olan cesur yüreklerimiz ancak takım mesafesini ayarlayacak, savunma liderliğine soyunup geriden oyun kuracak özellikleri henüz oturmuş değil.

Serdar Ali Çelikler | Habertürk
Bir kez daha belli oldu ki biz Türkiye olarak, "Mücadele Takımı" değiliz, "Kendi sahamızda bekleyelim çıkalım" takımı da değiliz. Biz hep oynamak zorunda olan bir takımız. Muhakkak kaliteli ayaklarımızla bir oyun planı oluşturabilecek bir ekibiz. Fiziken diri oldukları müddetçe Cengiz-Hakan-Abdülkadir-Ozan Tufan-Orkun Kökçü gibi oyuncuların hep sahada olması lazım.
(Haber Merkezi)
Paylaş