Ne dediler?

337

İşte öne çıkanlar...

Uğur Meleke - Hürriyet
Ozan Tufan, aynen Sırbistan maçında olduğu gibi Almanya önünde de takımının en iyilerindendi. 31 yaşındaki Efecan belki de hayatının maçını oynadı, defalarca başarılı olduğu hücum pres sonucunda nihayet hak ettiği golü 67`de attı. Ama, gönül ister ki Efecan gibi değerli bir oyuncu daha fazla ayakta kalsın, kendini yere bu kadar kolay bırakmasın. Sahanın iyilerinden biri de Kaan Ayhan`dı, sakatlanarak çıkması elbette üzücü. Umarım rahatsızlığı ciddi değildir. Onun yerine giren Bundesliga oyuncusu Ozan Kabak şüphesiz ki üzgün. Bu moralsizliği sahada da hissediliyor. Belki de bu maça ilk 11`de başlasaydı, ligdeki ceza sürecinde iyi bir moral olurdu Ozan için.

Gürcan Bilgiç - Sabah
Hep geriden gelip, hep yakalamak, bu çocukların inadını alkışlamak gecenin cebimize bıraktıkları. Hiç olmazsa yapabileceklerini anladılar. Sakın, tabelayı "başarı" sebebi yapmasınlar. Almanlar "nasıl kazanamadık"ın sonucuna odaklanacaklar, biz "nasıl yenilmedik" diyeceğiz her zaman ki gibi. Bu bakış açısı bizi farklı hale getirmez.

Serdar Ali Çelikler - Habertürk
Dünya Şampiyonu Fransa`yı çok iyi bir oyunla 2-0 yendik. Fransa`da 1-1 berabere kaldık. Bir dönem bizimle oynamak istemeyen Almanya, "Gelin bir maç yapalım" dedi. Almanya`da Almanya`ya karşı 3 kez geri düşüp 3 kez geri gelebilmek önemlidir. Genç ve daha evvel milli olamamış oyunculara fırsat vermek daha da mühimdir. Efecan misal, muhtemelen bu maçtan sonra Almanya`dan teklif alacaktır. Nazım gayet iyi bir sağ bek. Ozan Tufan - Dorukhan.. Hepsi gayet iyi oynadı.

Tunç Kayacı - Fanatik
Biz şunu net gördük ki eğer özgüveniniz varsa rakip önemli değil. Oyunun belli bölümlerinde müthiş ve akıllı bir baskı uyguladık. Bu kararlı baskı aynı zamanda etkili top kapmalarla birleşince 3 nefis gol bulduk. Tabi ki böyle güçlü bir ekol karşısında zaman zaman doğal olarak pozisyonlar verdik ve kalemizde goller gördük.

Atilla Gökçe - Miliyet
Milli Takım`ın 2-1 geriye düşmesi çocukları sarsmadı... Maçın baştan beri etkin oyuncusu Efecan, orta alandan kaptığı topu çok şık bir vuruşla ağlara attı. Cengiz ve Kenan, tam zamanında oyuna katıldılar... Almanlar yedikleri her golden sonra tempoyu yükseltiyordu. O tempoya ayak uydurdu bizimkiler. Üçüncüyü önleyemedik ama, Ozan Kabak`tan Ozan Tufan`a, Cengiz Ünder, Dorukhan Toköz ve Abdülkadir Ömür`den Kenan Karaman`a... Her defasında ayağa kalkıp sonunda üçüncü golü de (Kenan) atıp son sözü söylediler. Milli Takım`ın "kolektif" bir kimliği ve kişiliği var. Kolay pes etmiyorlar, sinmiyorlar. Vazgeçmiyorlar... Hatalarına rağmen özgüvenlerini kaybetmiyorlar.
 
Türk Milli Takımının Teknik Direktörü Şenol Güneş
 
Güneş`in görüşleri
Kendileri için olumlu, heyecanlı ve güzel bir maç olduğunu belirten Güneş, "Seyir keyfi bakımından olumlu idi. Almanya-Türkiye dostluğu içerisinde, sahada da dostluk içerisinde, zaman zaman kıran kırana da olsa, futbolun agresifliği de olsa bile güzel bir maç oldu. Hem bizim için hem Almanya için" dedi. Müsabakanın Almanya ve Türkiye için iyi bir test maçı olduğunu dile getiren Güneş, "Onlar da çoğu oyuncularını oynatmadılar, ama yeteneği fazla olan, geleceği olan oyuncuları oynattılar, bunlar pahalı ve önemli oyuncular" şeklinde konuştu.
 
Almanya Milli Takımının Teknik Direktörü Löw

LÖW`ün görüşleri 
Sonuçtan ötürü üzgün olduğunu söyleyen Joachim Löw, "Çok keyifli bir maçtı. Her iki takım da çok oyuncu değiştirdi. Altı gol seyrettik. Bizim açımızdan öne geçip son saniyelerde berabere kalmak, bizi hayâl kırıklığına uğrattı" dedi. Ay Yıldızlılar`dan ise övgüyle bahseden deneyimli çalıştırıcı, "Türkiye kendisini son iki-üç yılda geliştirdi. Çok iyi bir millî takım olmuş. Bire birde teknik oyunculara sahipler" ifadelerini kullandı.
(Haber Merkezi)
Paylaş