Ne dediler?

415

Mehmet Demirkol | Fanatik

Tekte topa vurmayı düşünen bir santrfor çok şey demek. İlk golü sol içle, ikinci golü kafayla attı. Ama asıl önemlisi 2. gol öncesince soldan gelen ortaya sağı ile voleye hazırlanırken, savunmanın araya girdiği pozisyon. Tekte, savunma ve kaleci daha dönmeden vurulan şutta kalite varsa kazanç büyük oluyor. Çok oturmamış, henüz ham bir hücum ekibi için, organize olmakta zorlanırken, Samatta`nın katkısı büyük oldu. Şunu gördük kale hep aklında ve top gelmeden ne yapacağına karar verip uyguluyor. 
 
Uğur Meleke | Hürriyet
Süper Lig`e 37 yıl sonra dönmüş Karagümrük için topun havada ya da yerde olması belki şu aşamada birinci mesele değil. Ancak, sükseli bir transfer dönemi yaşayan Fenerbahçe`nin skorun yanında yavaş yavaş bir oyun da geliştirmesi gerekiyor. Rize ve Hatay maçlarında tam anlamıyla tanımlı bir oyun yoktu. Dünkü müsabakanın yıldızının da Altay olduğu düşünülürse bir yerlerde bir problem olduğu aşikar. Aslında dün bir saat kadar Fenerbahçe`nin oyunu bir büyük takım hüviyetine daha yakındı. Ancak Erol Bulut`un 2-0`ı bulur bulmaz Tolga-Sosa değişikliği yapması bence kötü bir ezber.

Ali Ece | Fanatik
Fenerbahçe`de derbiden sonra en çok merak edilen, Hatayspor maçındaki ofansif sıkıntıların tekerrür edip etmeyeceğiydi. Sosa sahadayken, Hatayspor maçına oranla Fenerbahçe çok büyük sıkıntı çekmese de yine de ofansif üretim seviyesi tam beklenen düzeyde de değildi. Sosa`nın yanı sıra özellikle ilk yarıda Fenerbahçe`nin bir ekstra oyun kurucusu daha vardı: 12. dakikada Erol Bulut`un üst üste Türkçe ve İngilizce olarak haykırdığı "Adam adama basın!" talimatı yani Fenerbahçe öne geçene kadar karşı presi gayet iyi yaptı. Golü ise Caner`in bireysel duran top kullanma becerisi ve Samatta`nın fırsatçılığı sayesinde buldu. 

Güntekin Onay | Hürriyet
İkinci yarıda Samatta`nın golüyle `maçı kazandım` duygusuyla iyice tempoyu düşüren Fenerbahçe, oyunun merkezini de iyice geriye çekti. Erol Bulut`un Ozan Tufan-Mert Hakan ve Sosa- Tolga değişiklikleri ile orta alanın kontrolü Karagümrük`e geçti. Maç 2-1`e geldikten sonra Karagümrük daha güvenli oynarken, Fenerbahçe telaşlı bir oyunla topu hiç ilerde tutamadı. Altay, biri penaltı, yaptığı 2 kritik kurtarışla Fenerbahçe`ye maçı kazandıran isim oldu. Bu süreçte takımlar henüz oturmadan, kadrolarını oluşturmadan kötü oynayarak da kazanmak önemli. 
(Haber Merkezi)
Paylaş