Nalbant Vali Çınar’ı göreve davet etti...

İl Genel Meclisi toplantısına gündem dışı konuşmalar damgasını vurdu. MHP İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Cahit Özer, Çanakkale için birlikte hareket etme çağrısı yaparken, kentte tepkilere neden olan altın arama ve termik santraller ile ilgili yaşanan önemli gelişmeleri meclis üyeleriyle paylaşan CHP İl Genel Meclis Grup Başkan Vekili Hicri Nalbant ise, Çanakkale İdare Mahkemesi`nin altın arama çalışması yapan 7 şirket hakkında verdiği ÇED iptal kararının acilen uygulanmaya konması için Vali Ahmet Çınar`ı göreve davet etti. CHP İl Genel Meclis Üyesi Ali Akıncı da, kentin gündeminde olan 1/100000`lik çevre düzeni planı toplantısına meclis üyelerinin çağrılmamasına sert tepki gösterdi.

1066
İl Genel Meclisi toplantısında görüşülen gündem maddelerinin ardından gündem dışı konuşmalara geçildi. Mecliste bir konuşma yaparak Çanakkale`nin geleceği için yapılması gereken çalışmalarda birlikte adım atılması gerektiğini savunan MHP Grup Başkan Vekili Cahit Özer; “Hepimizin burada bulunmamızın bir noktası var diye düşünüyorum. Partimize güven, genel başkanımıza inanç ve bizlere olan sadakatten dolayı halkımızın da destekleriyle bu göreve layık görüldük. 2017-2018 yılında Çanakkale muhtemelen büyükşehir olup, il genel meclis olayı da 2019 yılı ile beraber bitecek diye düşünüyorum. Bu son dönemde hep birlikte bu kent için bazı çalışmalar yapabiliriz. Eğer karşı çıkılması durumlar var ise, eğer birlikte yapılması gereken çalışmalar var ise bunu birlikte yapabiliriz düşüncesindeyim. Bugün Kazdağları talan ediliyorsa buna birlikte karşı çıkalım. Termik santrallere karşı çıkılacaksa birlikte karşı çıkalım. Denizler doldurulup ve atıklar hala denize dökülüyorsa buna birlikte karşı çıkalım. Vatandaşlarımızın işlerini kolaylaştıralım. Köylerdeki hizmeti iyi şekilde götürebilmenin peşlinde olalım. Gelin Çanakkale`de kapatılan Orman Bölge Müdürlüğü`nü tekrar kentimize kazandıralım. Eğer Çanakkale, Orman Bölge Müdürlüğü`nü hak etmiyorsa ve Balıkesir`e bağlı bir vilayet olarak düşünülüyorsa o zaman bizlerde bir yanlışlık var demektir. MHP olarak buna açığız. Her konuda yapabileceğimizin en iyisini yapabiliriz diye düşünüyorum” dedi.
 
Nalbant; “Yargı kararı acilen uygulanmalı”
Çanakkale İdare Mahkemesi`nin Kazdağları ve çevresinde altın arama çalışması yapan 7 şirketin 7`si hakkında da çed iptal kararı verdiğini anımsatan CHP İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Hicri Nalbant, altıncılara verilen bu yargı kararının acilen uygulamaya konması gerektiğine dikkat çekti. Yargı kararının bir an önce uygulanması için Vali Ahmet Çınar`ı göreve davet eden Nalbant; “Çanakkale`de altın arama çalışmalarıyla ilgili 7 tane dava açtık. 8`nci şirket faaliyete geçerse onunla da ilgili dava açacağız. 7 davanın 7`sinde Çanakkale İdare Mahkemesi önce yürürlüğü durdurma kararı verdi. Arkasından şirket yetkilileri, Edirne Bölge İdare Mahkemesi`ne itiraz ettiler. Bölge İdare Mahkemesi de onların itirazlarını ret etti. Yani Çanakkale İdare Mahkemesi`nin verdiği yürürlüğü durdurma kararını yerinde buldu. Daha sonra keşifler yapıldı ve Çanakkale İdare Mahkemesi 7 şirketin 7`si hakkında da çed iptal kararı verdi. Şu anda şirketlerin tamamının ayakları yerden kesilmiş durumda. Yani su kaynaklarımız sondajlar nedeniyle biraz zarar gördü ama şu an su kaynaklarımız kurtulmuş durumda. O kesilmeyen orman alanlarımız kurtulmuş durumda. Şimdi yapılması gereken bu mahkeme kararlarının acilen uygulamaya konmasıdır. Buradan sayın Vali`yi uyarıyorum ve göreve davet ediyorum. Bir an önce vakit geçirmeden mahkeme kararlarının uygulanmasını istiyoruz” diye konuştu.
 
Akıncı; “İl Genel Meclisi`ni saf dışı bırakmak yanlış”
CHP İl Genel Meclis Üyesi Ali Akıncı da şu şekilde konuştu: “1/100000`lik çevre düzeni planı ile ilgili yapılan toplantıya il genel meclis üyeleri niye çağrılmadı? Bu toplantıda konuşulanları bilmek hakkımız değil mi? Bu toplantılara niye çağrılmıyoruz. 1/100000`lik haritalar müteahhitlerin ve emlakçıların elinde dolaşıyor. Yeni düzenlemeler ve değişiklikler yapılıyor. İl Genel Meclisi`ndeki üyelerin bir tekinin haberi yok. İl Genel Meclisi`ni saf dışı bırakmak ve hiçe saymak yanlış değil mi? 1/100000`lik çevre düzeni planı köylerimiz için çok önemli.”
Paylaş