Nalbant; “Tutanağı inceleyip harekete geçeceğiz”

Çanakkale Çevre Platformu, tepkilere neden olan ÇED toplantısının tutanağını inceleyecek.

574
Çanakkale Çevre Platformu, Kirazlı ve Kızılelma köyünde yaşananların ardından savcılığa suç duyurusunda bulunmak üzere çalışmalarını sürdürüyor. Çanakkale Barosu Çevre Komisyonu ile birlikte ortak hareket eden Çevre Platformu üyeleri, ÇED toplantısında tutulan tutanakların örneğini Çevre İl Müdürlüğü’nden isteyecek. Tutanakları inceleyecek olan çevreciler, daha sonra savcılığa suç duyurusunda bulunmayı planlıyor.
 
Konu ile ilgili açıklama yapan Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant, Çevre İl Müdürlüğü’nden alınacak tutanak örneklerini inceleyeceklerini belirterek; “Çevre İl Müdürlüğü’nden ÇED toplantısında tuttukları tutanakların birer örneğini isteyeceğiz. Tabii o toplantıda bizim tuttuğumuz tutanak da var. Tutanak örnekleri gelecek ve kendi aramızda bunları değerlendireceğiz. Çanakkale Barosu Çevre Komisyonu da bu konu üzerinde çalışıyor. Onlarla da görüşerek bir karar vereceğiz. Daha sonra da savcılığa suç duyurusunda bulunacağız” dedi.
 
Öte yandan ÇED toplantısının ardından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen eylemde konuşan Nalbant; “Baro temsilcisi, köy muhtarı ve ben bunu belgeleyen tutanak tuttuk. Yasadışı toplantıyı düzenleyenler hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Toplantı iptali için idare mahkemesine dava açacağız” demişti.
Paylaş